Tuinpomp met filter TGP 1005 E

Art-nr. 4610000110
U bespaart: 41.67 €
€ 101,63 € 59,96 incl. BTW

Nettoprijs weergeven

excl. verzendkosten Verzendkostencalculator
Leverstatus: Direct leverbaar
Tuinpomp TGP 1005 E

Krachtige 1.000 watt pomp met filter – tot 3.300 liter per uur voor tuin en huishouden
Slim pompen loont zich!Water is kostbaar – en dat was zeker te merken in de afgelopen droge, hete zomers. Daarom is het belangrijk om op een verantwoorde manier om te gaan met deze grondstof. Het gebruik van reeds aanwezig water, of beter nog opgevangen water, is de perfecte oplossing. Met de TGP 1005 E van Trotec gaat dat heel eenvoudig.

Geld sparen door toepassing van gebruikswaterDe 1.000 watt krachtige tuinpomp is met een knop aan en uit te zetten en pompt tot 3.300 liter gebruikswater per uur uit een regenton, cisterne of put, maar ook uit stilstaand of stromend oppervlaktewater. Het water kan vanuit een diepte tot 7 meter worden aangezogen en tot een hoogte resp. reikwijdte van 42 meter worden getransporteerd – bijv. om de gazonsprinkler, sproeiers, micro-drip-systemen en overige bewateringsinstallaties te voorzien van water. Zo kunt u met de TGP 1005 E uw bloemperken, het moestuintje, de bomen en struiken, het gazon en de voortuin heel eenvoudig begieten met gratis gebruikswater – zonder daarvoor waardevol drinkwater te verspillen.

Robuust gemaakt voor een lange gebruiksduurDe TGP 1005 E beschikt over een praktisch filter dat vuildeeltjes groter dan 1mm tegenhoudt. Hierdoor wordt niet alleen het opgepompte water gereinigd, maar wordt ook voorkomen dat de pomp vervuilt waardoor hij van binnen beschadigd zou kunnen raken. De robuuste, corrosiebestendige behuizing van de pomp is gemaakt van gelakt metaal en stootvast kunststof. Bovendien is de tuinpomp conform beschermingsgraad IPX4 beschermd tegen opspattend water vanuit alle richtingen. Bovendien voorkomt de geïntegreerde thermobeveiliging op betrouwbare wijze oververhitting van de motor. De tuinpomp weegt slechts 6,5 kg en is voorzien van een ergonomisch gevormde draaggreep waardoor het apparaat flexibel inzetbaar is en gemakkelijk kan worden verplaatst. Bij stationair gebruik op een vaste plek kan de stabiele bevestigingsvoet dankzij de voorgeboorde gaten gemakkelijk worden bevestigd op een vaste ondergrond.

Inclusief filter tegen vuildeeltjesDe TGP 1005 E is aan de aanzuigzijde voorzien van een nylon filter met een zeer fijne draad, dat steentjes, plantaardig materiaal en grove vuildeeltjes uit het water filtert. Het aangezogen water wordt door het filter geleid en de grove vuildeeltjes komen daardoor niet in de pomp terecht. Dit beschermt de pomp tegen verontreiniging en voorkomt dat deze geblokkeerd raakt door ophopingen, opstoppingen en beschadigingen. Bovendien voorkomt dit verstopping van gazonsproeiers en ophoping van vuil in slangen en buizen. De pomp functioneert hierdoor zonder storingen en zorgt er op betrouwbare wijze voor dat bewateringsinstallaties continu worden voorzien van water.

De transparante afsluitkap van de watervulaansluiting is met de meegeleverde spansleutel heel eenvoudig te openen. Het filter is eveneens zeer eenvoudig en snel te reinigen: trek het filter er eenvoudig uit, klop het uit en spoel het vervolgens uit onder stromend water.

Duurzaam en flexibel aan te sluiten - met TÜV-certificaatDe TÜV-gecontroleerde tuinpomp is ontworpen voor een maximale gebruiksduur en beschikt over een uiterst corrosiebestendige aluminium-wikkelmotor met een keramische glijringafdichting. Dankzij de stevige metalen schroefdraad (binnendiameter 1“ ofwel 2,54 cm) van zowel de aanzuig- als de drukaansluiting kan de pomp worden aangesloten op diverse soorten slangen – de pomp kan echter ook worden aangesloten op een vaste installatie met de juiste diameter. Dankzij de grote vulopening kan de pomp voor ingebruikname gemakkelijk worden gevuld met water. Bij opslag gedurende een langere periode, bijv. in de winter moet eventueel achtergebleven water met behulp van de wateraftapaansluiting verwijderd worden - hierdoor voorkomt u dat de TGP 1005 E beschadigd raakt door eventuele bevriezing.

Veelzijdig inzetbaarDe compacte tuinpomp wordt aan- en uitgezet met behulp van de schakelaar aan de zijkant. Of het nu gaat om tuinbewatering, schoonmaakwerkzaamheden of pompwerkzaamheden - de veelzijdige allround-pomp voorziet gebruikelijk in de handel verkrijgbare sprinklers, sproeiers, tuinslangen of hogedrukreinigers op betrouwbare wijze van water.

Ideaal voor bewatering van gazon, borders, planten en bomenWie veel tijd en geld steekt in de tuin, wil deze natuurlijk ook in de droge, hete zomers goed verzorgen. Met de Tuinpomp TGP 1005 E hoeft u hiervoor geen duur kraanwater te gebruiken. Pomp in plaats daarvan zelf gratis gebruiktswater op. Dit spaart geld en u kunt toch volop genieten van een tuin die groeit en bloeit.

Moeiteloos verpompenUit de regenton, de cisterne of het waterreservoir – met de TGP 1005 E is het verpompen van grote hoeveelheden water geen probleem. Dankzij het geïntegreerde filter kan het water ook uit vijvers, beken en stromend oppervlaktewater worden betrokken. De aanzuigslang mag daarbij echter niet in modder of op een zanderige of steenachtige ondergrond worden gelegd omdat het aangezogen water zo schoon mogelijk moet zijn.

Badplezier in eigen tuinZwembaden, pools en opblaasbare badjes kunnen met de TGP-waterpomp snel worden gevuld. En als de winter komt, kan het water eenvoudig weer worden weggepompt om schade door bevriezing te voorkomen.

Water ten behoeve van schoonmaakwerkzaamhedenHeeft uw auto modderspatten of heeft een sterke regenbui vuil achtergelaten rondom het huis? Geen probleem. Spuit auto, terras, natuurstenen bodem of oprit schoon met een hogedrukreiniger. Daarvoor hoeft geen drinkwater te worden gebruikt, ook met water uit de regenton wordt alles weer mooi schoon.

Voordelen in de praktijk:

 • Krachtige 1.000 W vermogen pompt 3.300 liter per uur
 • Maximale opvoerhoogte: 42 m, aanzuigdiepte tot 7 m
 • Geïntegreerd filter beschermt tegen grove vuildeeltjes (> Ø 1 mm)
 • Ideaal voor waterafname en verpompen, bijv. voor regenton, cisterne of vijver
 • Moeiteloze watervoorziening zowel voor permanente tuininstallaties als voor handmatige bediening
 • Robuuste behuizing gemaakt van stootvast kunststof en gelakt metaal, corrosiebestendige aluminium-wikkelmotor
 • Stevige metalen schroefdraad aan aanzuigzijde en aan drukzijde
 • Hoogwaardige keramische glijringafdichting voor lange gebruiksduur
 • Onderhoudsvrije motor met geïntegreerde thermobeveiliging tegen oververhitting
 • Voor het pompen van helder water met tot 2 mm grove vuildeeltjes
 • IPX4 beschermingsgraad voor de pomp - beschermd tegen opspattend water uit alle richtingen
 • IP44 beschermingsgraad voor de netstekker – beschermd tegen opspattend water uit alle richtingen
 • Aansluiting druk- en zuigleiding 1"-binnenschroefdraad
 • Gebruiksvriendelijk dankzij grote vulopening voor het vullen van de pomp met water
 • Vorstbescherming – dankzij de wateraftapplug kan het achtergebleven water gemakkelijk worden verwijderd
 • Praktische aan-/uitschakelaar
 • Geïntegreerde draaggreep voor snelle inzetbaarheid op diverse plaatsen
 • Stabiele bevestigingsvoet met voorgeboorde gaten voor permanente plaatsing
 • Technische gegevens
  Algemeen
    Artikelnummer 4.610.000.110
  Elektrische waarden
    Netaansluiting 230 V/50 Hz
    Opgenomen vermogen [W] 1.000
  Elektrische aansluiting
    Aansluitstekker CEE 7/7
    Kabellengte [m] 1,2
  Prestatiegegevens
    Transportcapaciteit max. [l/h] 3.300
    Pompdruk 4,2
    Korreling [mm] 2
    Opvoerhoogte max. [m] 42
    Zuighoogte max. [m] 7
    Inschakelautomaat
    Uitschakelautomaat
    Watertemperatuur max. [°C] 35
    Drukaansluiting 1"
    Zuigaansluiting 1"
  Veiligheidskenmerk
    Beschermingsgraad IPX4
    Beschermingsklasse I
  Geluidswaarden
    Geluidsdrukniveau [dB(A)] 72
    Geluidsvermogenniveau [dB] 88
    Onzekerheid (K) [(K)] 2
  Uitvoering van behuizing
    Uitvoering kunststof
  Certificaten
    CE-verklaring
    TÜV Rheinland
  Afmeting
    Lengte (zonder verpakking) [mm] 200
    Breedte (zonder verpakking) [mm] 400
    Hoogte (zonder verpakking) [mm] 210
  Gewicht
    (zonder verpakking) [kg] 6,5
  Uitrusting, eigenschappen en functies
  Functies en uitrustingen
    Aan/uit-schakelaar
    Automatisch in- en uitschakelen niet aanwezig
    Energiebesparend
    Mechanische drukschakelaar
    Elektronische drukschakelaar optional
    Manometer
    Thermische overbelastingsbeveiliging [° C] 150
    Watervulopening
    Wateraftapplug
    Terugslagklep
    Roestvrijstalen schroeven
    Geschikt voor gebruik in zout water of het continuegebruik (>10 uur)
    Droogloopbeveiliging
    Oververhittingsbeveiliging aanwezig
  Standaardleveromvang
  Accessoireleveromvang
    Draaggrepen
    Adapter
    Geschikt voor slang (slang LW)
    Geschikt voor schroefdraad
    Terugloopventiel
    Scheurvaste nylonkoord 12 m
    Filter

   Serie-uitrusting

   optioneel verkrijgbaar

   niet beschikbaar

Productinfo:

+32 11 393270

Ma. t/m. Vr.: 8:00 – 17:00 uur

E-Mail: online-be@trotec.com

Gebruik ons contactformulier

Adres:

Klein Siberiestraat 1C

B-3900 Overpelt

Helaas is de winkel te Overpelt vanwege het coronavirus voorlopig tot en met 03 april 2020 gesloten. De online shop staat onveranderd rond de klok voor u beschikbaar.