Luchtontvochtiger en luchtreiniger TTK 99 HEPA + CO2-luchtkwaliteitsmonitor BZ25

Art-nr. KIT0003930
U bespaart: 97.77 €
€ 543,88 € 446,11 incl. BTW

Nettoprijs weergeven

excl. verzendkosten Verzendkostencalculator
Leverstatus: Direct leverbaar
Luchtontvochtiger en luchtreiniger TTK 99 HEPA + CO2-luchtkwaliteitsmonitor BZ25

De krachtigste in zijn klasse: 31 liter luchtontvochtiger + HEPA-luchtreiniger met (95 % effectiviteit) ter bescherming tegen schimmel, bacteriën, virussen, stof, pollen en allergenen.
Tweevoudige werking: luchtontvochtiging met 95 % HEPA-luchtreiniging

Gezonder leven, vrij kunnen ademen en het hele jaar door genieten van een behaaglijk woon- en werkklimaat – dat is mogelijk met de visueel aantrekkelijke en technisch uitstekend functionerende Luchtontvochtiger TTK 70 HEPA in ruimten tot 50 m² resp. 125 m³. Met zijn combinatie van maar liefst 2 technieken ter verbetering van de luchtkwaliteit regelt de met afgeronde hoeken vormgegeven 2-in-1 luchtontvochtiger de luchtvochtigheid volledig automatisch op een gezond niveau resp. op een vooraf ingestelde doelwaarde tussen 30 % en 80 % relatieve luchtvochtigheid. Bovendien wordt de lucht daarbij ook nog in het dubbele filtersysteem met een luchtfilter en een HEPA-filter gereinigd en tot 95 procent van ziekmakende virussen, bacteriën, schimmelsporen, pollen, huis- en fijnstof, allergenen en overige via de lucht overdraagbare schadelijke stoffen.

De basis voor het beschermen van de gezondheid van uw gezin resp. uw medewerkers – een merkbare verlichting vooral voor mensen met een allergie of mensen die last hebben van huisstof.

Functionaliteit en comfort – stijlvol gecombineerd

Met zijn omvangrijke comfortuitrusting is de elegante TTK 70 HEPA een nieuwe standaard op het gebied van bedieningsgemak en gebruiksvriendelijkheid. Een hygrostaatgeregelde automatische ontvochtiging met voorkeuze voor de gewenste luchtvochtigheid (30 % tot 80 %), digitale Air-Quality-Sensoren voor het bewaken van de binnenlucht, vier bedrijfsmodi inclusief wasdroogfunctie en automatische modus evenals een tweetraps instelbare ventilator en geïntegreerde HEPA-luchtreiniging staan garant voor een betrouwbare ontvochtiging en reiniging van de binnenlucht.

In de automatische modus regelt de TTK 70 HEPA de luchtvochtigheid binnen het optimale vochtigheidsgebied. Voor onbeheerd gebruik gedurende langere tijd beschikt de met een 6,5 liter groot waterreservoir uitgevoerde luchtontvochtiger over een betrouwbare overloopbeveiliging die het apparaat automatisch uitschakelt zodra het waterreservoir vol is. Nog meer ontvochtigingscomfort biedt de slangaansluiting aan de achterzijde van het apparaat, waardoor het condenswater eenvoudig over een reeds bij de levering inbegrepen slang kan worden afgevoerd. Heel praktisch is de kleuren-LED aan de voorzijde die met drie kleuren (blauw, groen, rood) de status van de luchtkwaliteit weergeeft. Een verlicht element in het LED-display laat op de procent nauwkeurig de actuele luchtvochtigheid, de vooraf ingestelde streefwaarde, de temperatuur en bij een geactiveerde 24-uurs timer de nog resterende tijd tot uitschakeling zien.

De binnenlucht op een andere manier laten zien: Air-Quality-Sensoren

Het is aan de binnenlucht niet met het blote oog te zien of deze te vochtig is of verontreinigd is met ziektekiemen. Wanneer er schimmelsporen of virussen in de lucht aanwezig zijn, merkt men dit pas wanneer het al te laat is

De Luchtontvochtiger TTK 70 HEPA ziet, wat u niet kunt zien. Zijn digitale vochtsensoren meten voortdurend de luchtvochtigheid. Heel praktisch is de kleuren—LED aan de voorzijde die de daadwerkelijke luchtvochtigheid in de ruimte weergeeft:

Blauw: te droge lucht met een luchtvochtigheid van minder dan 50 %

Groen: ideale luchtvochtigheid tussen 50 en 70 %

Rood: te vochtige lucht met een luchtvochtigheid van meer dan 70 %

Gereinigde en ontvochtigde binnenlucht maakt het verschil

Een mens ademt tussen 10.000 en 20.000 liter lucht per dag. Te vochtige lucht die schadelijke deeltjes of ziektekiemen bevat, vormt een belasting voor ons immuunsysteem en leidt in het ongunstigste geval tot luchtwegaandoeningen. Ook het meubilair, overige interieurinrichting en het gebouw kunnen schade oplopen door een aanhoudend te hoge luchtvochtigheid (> 60 procent).

Gecombineerde bescherming tegen vocht en ziekteverwekkers

Vertrouw bij de bescherming van uw gezondheid, de inrichting en de controle van de luchtkwaliteit heel eenvoudig en gerieflijk op de Luchtontvochtiger TTK 70 HEPA met effectieve HEPA-luchtreinigingstechnologie. Met zijn combinatie van luchtreinigings- en ontvochtigingstechniek voorkomt dit multitalent op betrouwbare wijze de vorming van ongezonde vochtplekken en de daarmee samenhangende vochtproblemen zoals schimmelvorming, weervlekken en natheid. De lucht wordt in het tweevoudige filtersysteem bestaande uit voorfilter en uiterst efficiënt HEPA-filter ontdaan van mogelijk virusbevattende aerosolen, bacteriën, schimmelsporen, fijnstof, huisstof, dierenhaar en overige via de lucht overdraagbare ziekteverwekkers. Ook wordt de groei van stofmijten en allergenen gereduceerd.

Auto-restart functie

Door de auto-restart functie (ook wel memory-functie genoemd) start het apparaat na een onverwachte uitschakeling na een stroomonderbreking weer op met voorkeuze-instelling, zodra er weer stroom is. Derhalve is de luchtontvochtiger ook geschikt voor gebruik met een tijdschakelklok.

Volledige uitrusting voor genieters die houden van comfort

De luchtontvochtigers uit de TTK-serie zijn allemaal voorzien van een omvangrijke comfort-uitrusting, een hoge mate van bedieningsgemak evenals een verrassend geluidsarm functioneren, waardoor de luchtontvochtigers uit deze serie uiterst geschikt zijn voor gebruik in ruimten waar storend geluid onwenselijk is.

Automatisch bedrijf: In de TTK 70 HEPA meten innovatieve Air-Quality-Sensoren voortdurend de luchtvochtigheid om ervoor te zorgen dat de luchtvochtigheidswaarde continu binnen het optimale gebied blijft. De ontvochtigingscapaciteit wordt volledig automatisch geregeld.

Wasdroogfunctie: Voor het aan de lucht drogen om de was te ontzien is de wasdroogfunctie aan te bevelen. Deze functie (ook wel textieldroog-modus of SuperDry-functie genoemd) is te vergelijken met het traditionele drogen van de was buiten. Luchtontvochtigers zoals de TTK 70 HEPA bieden het voordeel dat de was net zo wordt ontzien als bij het drogen aan de waslijn buiten.

Kinderbeveiliging: om de instellingen van het apparaat te beveiligen tegen nieuwsgierige kinderhanden, kan het bedieningspaneel worden vergrendeld met de praktische kinderbeveiliging.

24-uurs timer: Er zijn redenen te bedenken om de TTK 70 HEPA na verloop van een bepaald aantal uren aan- resp. uit te laten schakelen. In de slaapkamer is een combinatie van luchtontvochtiging en -reiniging aan te bevelen voor een ontspannen nachtrust – overdag hoeft het apparaat echter niet te lopen, wanneer men niet thuis is. Zo is een ontvochtiging en reiniging op kantoor of op de werkplek alleen nodig tijdens werktijd. Voor deze en andere gebruiksscenario's beschikt de TTK 70 HEPA over een programmeerbare 24-uurs timer, waarmee de bedrijfstijd tot aan de aan- resp. uitschakeling in stappen van 1 uur kan worden ingesteld.

De elegante Luchtontvochtiger TTK 70 HEPA regelt de luchtvochtigheid op een gezond niveau en beschermt dankzij HEPA-filtering tegen virussen, bacteriën, schimmelsporen en overige via de lucht overdraagbare schadelijke stoffen.

Voordelen in de praktijk:

 • Luchtontvochtiger met HEPA-luchtreiniger (95 % effectieve HEPA-filtering van bacteriën, virussen, pollen, fijnstof, stofmijten, schimmelsporen en andere allergenen en schadelijke stoffen)
 • Hygrostaatgeregelde, automatische luchtontvochtiging in stappen van 5 % instelbaar tussen 30 en 80 % r.v.
 • Zodra de gewenste luchtvochtigheidswaarde is bereikt, schakelt de compressor automatisch uit. De ventilator loopt door. Bij overschrijding schakelt het apparaat automatisch weer aan.
 • Geschikt voor ruimten tot 50 m² / 125 m³
 • Ontvochtigingsvermogen max. 24 liter / 24 uur
 • Luchtkwaliteitsaanduiding met kleuren-led
 • Weergave van de relatieve luchtvochtigheid
 • Weergave van de daadwerkelijke temperatuur in de ruimte
 • Automatisch bedrijf
 • Timerfunctie (1-24 uur)
 • Auto-restart functie (memory-functie)
 • Kinderbeveiliging
 • Overloopbescherming – apparaat schakelt uit wanneer waterreservoir vol is
 • Waarschuwingssignaal bij vol waterreservoir
 • Waterreservoir ca. 6,5 liter
 • Tweetraps ventilator
 • Aansluitmogelijkheid voor een afvoerslang voor permanent gebruik
 • Wasdroogfunctie

CO₂-luchtkwaliteitsmonitor BZ25

Meer dan 90 % van onze tijd brengen we binnen door, waarbij de toegenomen mate van isolatie van gebouwen ertoe leidt dat schadelijke stoffen steeds minder goed kunnen worden afgevoerd hetgeen ten koste gaat van de luchtkwaliteit.

Verhoogde kooldioxideconcentraties - zelfs wanneer deze het toelaatbare niveau niet overschrijden - kunnen niet alleen leiden tot vermoeidheid, afname van het concentratievermogen of verminderde prestaties maar bovendien ook ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken bij kinderen of mensen met een lagere weerstand.

Dankzij de nauwkeurige en gedurende lange tijd stabiel blijvende NDIR-meetmethode meet de BZ25 behalve de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid ook de daadwerkelijke kooldioxideconcentratie in de ruimte en toont deze in stappen van 1 ppm op het goed afleesbare display.

Bovendien kan naar eigen wens een CO₂-alarmgrens worden gedefinieerd, waarbij bij overschrijding ervan een geluidssignaal klinkt.

Een praktische extra functie van de BZ25 is de CO₂-indicatie, die op het grote LCD-display dat ook datum en tijd weergeeft, met eenvoudige symbolen een goede, normale of slechte kooldioxideconcentratie aangeeft.

Voordelen in de praktijk:

 • Nauwkeurige en gedurende lange tijd stabiele NDIR-meting van kooldioxideconcentraties in binnenruimten
 • Gelijktijdige aanduiding van CO₂-waarden, temperatuur, luchtvochtigheid, datum en tijd
 • Minimale en maximale waardefunctie voor CO₂, temperatuur en luchtvochtigheid
 • Kooldioxide-alarmfunctie met geluidssignaal voor drie definieerbare grenswaarden
 • Groot display met inschakelbare achtergrondverlichting en goed af te lezen aanduiding van de meetwaarden
 • Te gebruiken als staand model of te bevestigen aan de muur
 • Optimale prijs-kwaliteitverhouding


Technische gegevens
Algemeen
  Artikelnummer 1.120.000.103
Ontvochtigingscapaciteit
  bij 30 °C / 80 % r.v. [l/24h] 30
  max. [l/24h] 31
Luchthoeveelheid
  Niveau max. [m³/h] 170
aanbevolen ruimtegrootte drooghouden
  aanbevolen ruimtegrootte droog houden [m³] 230
  90
Omgevingscondities
  Temperatuurbereik min. [°C] 5
  Temperatuurbereik max. [°C] 32
  Vochtigheidsbereik min. [% r.F.] 30
  Vochtigheidsbereik max. [% r.F.] 80
Elektrische waarden
  Netaansluiting 220 - 240 V/50 Hz
  Nominale stroomopname [A] 3,38
  Opgenomen vermogen [kW] 0,72
  aanbevolen afzekering [A] 10
Elektrische aansluiting
  Aansluitstekker CEE 7/7
  Kabellengte [m] 1,8
Compressor
  Zuigercompressor
  Rolzuigercompressor
  Minimale ruimtegrootte [m²] 4
  Koudemiddeltype R290
  Koudemiddelhoeveelheid [g] 90
  GWP-factor 3
  CO2 -equivalent 0.00027
  Druk zuigzijde [MPa] 1,2
  Druk uitlaatzijde [MPa] 2,5
Waterreservoir
  Inhoud in [l] 4
Geluidswaarden
  Afstand 1 m [dB(A)] 51
Afmeting
  Lengte (zonder verpakking) [mm] 250
  Breedte (zonder verpakking) [mm] 370
  Hoogte (zonder verpakking) [mm] 585
Gewicht
  (zonder verpakking) [kg] 17
Uitrusting, eigenschappen en functies
Ontdooi-automaat
  Circulatie / elektronisch
  Heetgas
  elektronisch
Ontvochtigingsautomaat
  Hygrostaatgeregeld
  Programmagestuurd
Ventilator
  axiaal
  Radiaal
  Ventilatorsnelheden 2
Bewaking condensreservoir
  Reservoir aanwezig
  Vulpeilwaarschuwingslampje bij vol waterreservoir
  Overvulbeveiliging met automatische uitschakeling
Ruimteluchtfilter
  Eenvoudig toegankelijk
  Ionisator inschakelbaar
  Voorfilter Synthesefaser
  Filter voor zwevende stoffen HEPA-Filter
  Filterefficiëntie 95%
Timerfunctie
  Uitschakeltijd voorselecteerbaar
  Inschakeltijd voorselecteerbaar
  Urenindicatie
Functies en uitrustingen
  Continubedrijf
  Wasdroogfunctie
  Bedrijfscontrolelampje
  Weergave van de luchtkwaliteit
  Weergave van relatieve luchtvochtigheid
  Weergave van de actuele ruimteluchtvochtigheid
  LED-display
  automatisch foutdiagnosesysteem
  Memory-functie
  Auto-restart-functie
  Kinderbeveiliging
  Nachtmodus
  Kabelhouder
Bedrijfsurenteller
  Bedrijfsurenteller
  Stroomverbruikmeter
Mobiliteit
  Kunststof transportrollen
  Greepholten
Condensafvoer
  Slang in leveromvang
  Slangaansluiting mogelijk
  Condenspomp
  Aanbevolen slanggrootte [mm] 10
Bedieningspaneel
  Touch-bedieningspaneel
  LED-display
Instelbare uitblaasrichting
  Handmatig
  Swing-functie
Uitvoering van behuizing
  Kunststof
  Metaal
  RVS
  Aluminium

 Serie-uitrusting

 optioneel verkrijgbaar

 niet beschikbaar

Technische gegevens
Algemeen
  Artikelnummer 3.510.205.014
Luchttemperatuur [°C]
  Meetbereik min. | Luchttemperatuur [°C] -5
  Meetbereik max. | Luchttemperatuur [°C] 50
  Resolutie [°C] 0,1
  Nauwkeurigheid ± | Luchttemperatuur [°C] 1
Luchttemperatuur [°F]
  Meetbereik min. | Luchttemperatuur [°F] 23
  Meetbereik max. | Luchttemperatuur [°F] 122
  Resolutie [°F] 0,1
  Nauwkeurigheid ± | Luchttemperatuur [°F] 1,8
relatieve luchtvochtigheid (%)
  Meetbereik min. | Relatieve luchtvochtigheid [%] 0,1
  Meetbereik max. | Relatieve luchtvochtigheid [%] 99,9
  Resolutie | relatieve luchtvochtigheid [%] 0,1
  Nauwkeurigheid ± [% r.F.] 5
Kooldioxide (ppm)
  Sensor - kooldioxide NDIR-sensor (niet dispersief infrarood)
  Meetbereik min. | Kooldioxide [ppm] 0
  Meetbereik max. | Kooldioxide [ppm] 9.999
  Nauwkeurigheid | Kooldioxide [ppm] 75
  Nauwkeurigheid | Kooldioxide [%] 5
  Resolutie | Kooldioxide [ppm] 1
Display
  LCD
  monochroom
Apparaatbesturing
  Druktoetsen
Uitvoering van behuizing
  Kunststof
Energievoorziening
  extern (netdeel)
Omgevingscondities
  Bedrijf - min. temperatuur [°C] -5
  Bedrijf - min. temperatuur [°C] 50
  Bedrijf ca. - max. rel vochtigheid (niet condenserend) [%] 90
  Opslag - min. temperatuur [°C] -5
  Opslag - max. temperatuur [°C] 50
  Opslag - max. rel vochtigheid (niet condenserend) [%] 90
Afmeting
  Lengte (zonder verpakking) [mm] 90
  Breedte (zonder verpakking) [mm] 110
  Hoogte (zonder verpakking) [mm] 98
Gewicht
  (zonder verpakking) [kg] 0,19
Standaardleveromvang
Standaardleveromvang
  Meetapparaat
  Netdeel
  Bedieningshandleiding
  Batterij(en)
  Bewaarbox
  Fabriekscertificaat
Bepaalde meetgrootheden en functies
intern sensorsysteem
  relatieve luchtvochtigheid [%]
  Kooldioxide [ppm]
  Luchttemperatuur [°C]
  Luchttemperatuur [°F]
Functies en uitrustingen
  Weergave minimale waarde
  Weergave maximale waarde
  Meetwaarde-houdfunctie
  Automatic Baseline Calibration
  Omschakelfunctie °C/°F
  display met achtergrondverlichting
  CO2-alarmfunctie akoestisch
  CO2-sensor
  Comfortindicatie
  Datum
  Kloktijd

 Serie-uitrusting

 optioneel verkrijgbaar

 niet beschikbaar

Productinfo:

+32 11 393270

Ma. t/m. Vr.: 8:00 – 17:00 uur

E-Mail: online-be@trotec.com

Gebruik ons contactformulier

Adres:

Klein Siberiestraat 1C

B-3900 Overpelt

U kunt Trotec bereiken via de email: store.overpelt@trotec.com en telefonisch +32 (0) 11393270