Luchtontvochtiger en luchtreiniger TTK 99 HEPA + Vochtindicator BM31

Art-nr. KIT0003937
U bespaart: 46.55 €
€ 472,71 € 426,16 incl. BTW

Nettoprijs weergeven

excl. verzendkosten Verzendkostencalculator
Leverstatus: Direct leverbaar
Luchtontvochtiger en luchtreiniger TTK 70 HEPA + Vochtindicator BM31

De krachtigste in zijn klasse: 31 liter luchtontvochtiger + HEPA-luchtreiniger met (95 % effectiviteit) ter bescherming tegen schimmel, bacteriën, virussen, stof, pollen en allergenen
Maximale ontvochtiging en droging met 95 % HEPA-luchtreiniging

Wanneer vocht in een particuliere woonomgeving, in de garage of op de werkplek een gevaar voor de gezondheid oplevert, zorgt de luchtontvochtiger TTK 99 HEPA betrouwbaar en aanhoudend voor een gezond binnenklimaat. Dankzij zijn in deze klasse ongekende hoge ontvochtigingscapaciteit van maar liefst 31 liter per dag is de mobiele luchtonvochtiger aan te bevelen voor ruimten tot 90 m² resp. 230 m³. Zelfs het drogen van vochtige muren, bijvoorbeeld na hevige regen of hoog water, krijgt deze compacte krachtpatser met een hoge luchtcapaciteit van 170 m³/h zonder problemen voor elkaar – en doet daarin niet onder voor conventionele bouwdrogers. De TTK 99 HEPA overtuigt visueel met zijn moderne vormgeving, met een in de afstekende kleur zwart vormgegeven bedieningspaneel en met in de behuizing geïntegreerde grepen voor het snel transporteren naar een andere standplaats.

Uitstekend design, indrukwekkend ontvochtigingsvermogen

Even uniek als het productdesign is het binnenste van de TTK 99 HEPA waarin maar liefst twee technieken ter verbetering van de binnenlucht zijn samengebracht. In de ontvochtigingsfunctie regelt de 2-in-1 luchtontvochtiger de luchtvochtigheid op het door u gewenste niveau met een instelbare waarde tussen 30 % en 80 %. Bovendien wordt de lucht daarbij ook nog in het dubbele filtersysteem met een luchtfilter en een HEPA-filter gereinigd en tot 95 procent ontdaan van ziekmakende virussen, bacteriën, schimmelsporen, pollen, huis- en fijnstof, allergenen en overige via de lucht overdraagbare schadelijke stoffen.

Een belangrijke bijdrage aan gezonder leven en werken – een merkbare verlichting vooral voor mensen met een allergie of mensen die last hebben van huisstof.

Krachtig inzetbaar waar vocht problemen oplevert

De automatische hygrostaatgeregelde ontvochtiging met voorkeuze van de luchtvochtigheid (30 % tot 80 %), digitale Air-Quality-Sensoren, vier bedrijfsmodi inclusief wasdroogfunctie en continu-bedrijf, een geluidsarme nachtmodus evenals een tweetraps ventilator staan garant voor een betrouwbare ontvochtiging en reiniging van de binnenlucht. Een overloopbescherming zorgt ervoor dat het apparaat uitgaat, zodra het waterreservoir met een inhoud van 4 liter vol is. Extra bedieningsgemak biedt de slangaansluiting, om het condenswater heel eenvoudig via de bij de levering inbegrepen slang af te voeren. Heel praktisch is de kleuren-LED aan de voorzijde die met drie kleuren (blauw, groen, rood) de status van de luchtkwaliteit weergeeft. Een verlicht element in het LED-display laat op de procent nauwkeurig de actuele luchtvochtigheid, de vooraf ingestelde streefwaarde, de temperatuur en bij een geactiveerde 24-uurs timer de nog resterende tijd tot aan- resp. uitschakeling zien.

De binnenlucht op een andere manier laten zien: Air-Quality-Sensoren

Het is aan de binnenlucht niet met het blote oog te zien of deze te vochtig is of verontreinigd is met ziektekiemen. Wanneer er schimmelsporen of virussen in de lucht aanwezig zijn, merkt men dit pas wanneer het al te laat is

De Luchtontvochtiger TTK 99 HEPA ziet, wat u niet kunt zien. Zijn digitale vochtsensoren meten voortdurend de luchtvochtigheid. Heel praktisch is de kleuren—LED aan de voorzijde die de daadwerkelijke luchtvochtigheid in de ruimte weergeeft:

Blauw: te droge lucht met een luchtvochtigheid van minder dan 50 %

Groen: ideale luchtvochtigheid tussen 50 en 70 %

Rood: te vochtige lucht met een luchtvochtigheid van meer dan 70 %

Gereinigde en ontvochtigde binnenlucht maakt het verschil

Een mens ademt tussen 10.000 en 20.000 liter lucht per dag. Te vochtige lucht die schadelijke deeltjes of ziektekiemen bevat, vormt een belasting voor ons immuunsysteem en leidt in het ongunstigste geval tot luchtwegaandoeningen. Ook het meubilair, overige interieurinrichting en het gebouw kunnen schade oplopen door een aanhoudend te hoge luchtvochtigheid (> 60 procent).

Gecombineerde bescherming tegen vocht en ziekteverwekkers

Vertrouw bij de bescherming van uw gezondheid, de inrichting en de controle van de luchtkwaliteit heel eenvoudig en gerieflijk op de Luchtontvochtiger TTK 99 HEPA met effectieve HEPA-luchtreinigingstechnologie. Met zijn combinatie van luchtreinigings- en ontvochtigingstechniek voorkomt dit multitalent op betrouwbare wijze de vorming van ongezonde vochtplekken en de daarmee samenhangende vochtproblemen zoals schimmelvorming, weervlekken en natheid. De lucht wordt in het tweevoudige filtersysteem bestaande uit voorfilter en uiterst efficiënt HEPA-filter ontdaan van mogelijk virusbevattende aerosolen, bacteriën, schimmelsporen, fijnstof, huisstof, dierenhaar en overige via de lucht overdraagbare ziekteverwekkers. Ook wordt de groei van stofmijten en allergenen gereduceerd.

Auto-restart functie

Door de auto-restart functie (ook wel memory-functie genoemd) start het apparaat na een onverwachte uitschakeling na een stroomonderbreking weer op met voorkeuze-instelling, zodra er weer stroom is. Derhalve is de luchtontvochtiger ook geschikt voor gebruik met een tijdschakelklok.

Leidend qua capaciteit en uitrusting

De luchtontvochtigers uit de TTK-serie zijn allemaal voorzien van een omvangrijke comfort-uitrusting, een hoge mate van bedieningsgemak evenals een verrassend geluidsarm functioneren, waardoor de luchtontvochtigers uit deze serie uiterst geschikt zijn voor gebruik in ruimten waar storend geluid onwenselijk is.

Continu-bedrijf: Condenswater op de muren, op glazen oppervlakken of koudebruggen bij onvoldoende ventilatie zijn vaak de oorzaak van vochtschade, maar ook wanneer water van buiten via een onvoldoende geïsoleerde muur of via hoogwater en krachtige regenbuien in de kelder komt. Voor permanente drooghouding van dergelijke ruimten beschikt de TTK 99 HEPA over een krachtig continubedrijf. In deze bedrijfsmodus wordt de lucht permanent op maximaal niveau ontvochtigd.

Wasdroogfunctie: Voor het aan de lucht drogen om de was te ontzien is de wasdroogfunctie aan te bevelen. Deze functie (ook wel textieldroog-modus of SuperDry-functie genoemd) is te vergelijken met het traditionele drogen van de was buiten. Luchtontvochtigers zoals de TTK 99 HEPA bieden het voordeel dat de was net zo wordt ontzien als bij het drogen aan de waslijn buiten.

Nachtmodus: Een slechte luchtkwaliteit door een te hoge luchtvochtigheid, onaangename geuren, of bedompte lucht, dit alles kan letterlijk zorgen voor slapeloze nachten. In de nachtmodus reinigt en ontvochtigt de TTK 99 HEPA de lucht met een lichte luchtstroom en een gedimd bedieningspaneel. Voor een verkwikkende slaap om op energie te komen.

Kinderbeveiliging: om de instellingen van het apparaat te beveiligen tegen nieuwsgierige kinderhanden, kan het bedieningspaneel worden vergrendeld met de praktische kinderbeveiliging.

24-uurs timer: Er zijn redenen te bedenken om de TTK 99 HEPA na verloop van een bepaald aantal uren aan- resp. uit te laten schakelen. In slaapkamers en kinderkamers is een combinatie van luchtontvochtiging en -reiniging aan te bevelen voor een ontspannen nachtrust – overdag hoeft het apparaat echter niet te lopen, wanneer men niet thuis is. Zo is een ontvochtiging en reiniging op kantoor of op de werkplek alleen nodig tijdens werktijd. Voor deze en andere gebruiksscenario's beschikt de TTK 99 HEPA over een programmeerbare 24-uurs timer, waarmee de bedrijfstijd tot aan de aan- resp. uitschakeling in stappen van 1 uur kan worden ingesteld.

Liefhebbers van design zullen de Luchtontvochtiger TTK 99 HEPA weten te waarderen. Het apparaat regelt de luchtvochtigheid op een gezond niveau en beschermt dankzij HEPA-filtering tegen virussen, bacteriën, schimmelsporen en overige via de lucht overdraagbare schadelijke stoffen.

Voordelen in de praktijk:

 • Luchtontvochtiger met HEPA-luchtreiniger (95 % effectieve HEPA-filtering van bacteriën, virussen, pollen, fijnstof, stofmijten, schimmelsporen en andere allergenen en schadelijke stoffen)
 • Hygrostaatgeregelde, automatische luchtontvochtiging in stappen van 5 % instelbaar tussen 30 en 80 % r.v.
 • Zodra de gewenste luchtvochtigheidswaarde is bereikt, schakelt de compressor automatisch uit. De ventilator loopt door. Bij overschrijding schakelt het apparaat automatisch weer aan.
 • Geschikt voor ruimten tot 90 m² / 230 m³
 • Ontvochtigingsvermogen max. 31 Liter / 24 uur
 • Luchtkwaliteitsaanduiding met kleuren-led
 • Weergave van de relatieve luchtvochtigheid
 • Continumodus
 • Timerfunctie (1-24 uur)
 • Nachtmodus (fluisterstil)
 • Auto-restart functie (memory-functie)
 • Overloopbescherming – apparaat schakelt uit wanneer waterreservoir vol is
 • Kinderbeveiliging
 • Waarschuwingssignaal bij vol waterreservoir
 • Waterreservoir ca. 4 liter
 • Tweetraps ventilator
 • Aansluitmogelijkheid voor een afvoerslang voor permanent gebruik
 • Wasdroogfunctie

Vochtindicator BM31

De BM31 is een elektronische vochtindicator, waarmee je snel en eenvoudig vocht in verschillende materialen kunt meten en de verdeling van vocht in muren, vloeren of plafonds kunt lokaliseren.

Door de dielektrische meetmethode, geschiedt de vochtindicatie absoluut non-destructief, er worden geen elektroden of sondes in het materiaal geprikt.

De BM31 is niet alleen direct te gebruiken, maar overtuigt ook tijdens de meting door snelle responstijden en geeft de gebruiker naast de actuele real-time metingen, ook nuttige aanvullende informatie, zoals de minimale en maximale waarden op het gemakkelijk af te lezen display met achtergrondverlichting. Bovendien kunnen de actuele meetwaarden worden bewaard door de hold-functie.

Met deze vochtmeter is niet alleen een snelle indicatie van materiaalvochtwaarde van verschillende soorten oppervlakken mogelijk, het meetapparaat is ook geschikt als voorinspectie of bouwmaterialen gebruiksklaar zijn voor CM-metingen.

Voordelen in de praktijk:

 • Trotec: 100% ontwikkeling, design, vervaardiging
 • Snelle indicatie van vochtverdeling, zonder beschadiging van het materiaal
 • Te gebruiken bij vooronderzoek voor CM-metingen
 • Minimale waarde, maximale waarde en hold-functie
 • Automatische functie- en batterijtest
 • Direct inzetbaar
 • Optimale prijs-kwaliteit verhouding
 • Displayverlichting
 • Automatische uitschakeling
 • Praktijk geoptimaliseerd Duits Industrieel design - beschermd ontwerp


Functies:

 • Minimale waarde en maximale waarde weergave
 • Hold-functie
 • Displayverlichting
 • Automatische uitschakeling


Leveringsomvang: meetapparaat, batterij, gebruiksaanwijzing

Technische gegevens
Algemeen
  Artikelnummer 1.120.000.103
Ontvochtigingscapaciteit
  bij 30 °C / 80 % r.v. [l/24h] 30
  max. [l/24h] 31
Luchthoeveelheid
  Niveau max. [m³/h] 170
aanbevolen ruimtegrootte drooghouden
  aanbevolen ruimtegrootte droog houden [m³] 230
  90
Omgevingscondities
  Temperatuurbereik min. [°C] 5
  Temperatuurbereik max. [°C] 32
  Vochtigheidsbereik min. [% r.F.] 30
  Vochtigheidsbereik max. [% r.F.] 80
Elektrische waarden
  Netaansluiting 220 - 240 V/50 Hz
  Nominale stroomopname [A] 3,38
  Opgenomen vermogen [kW] 0,72
  aanbevolen afzekering [A] 10
Elektrische aansluiting
  Aansluitstekker CEE 7/7
  Kabellengte [m] 1,8
Compressor
  Zuigercompressor
  Rolzuigercompressor
  Minimale ruimtegrootte [m²] 4
  Koudemiddeltype R290
  Koudemiddelhoeveelheid [g] 90
  GWP-factor 3
  CO2 -equivalent 0.00027
  Druk zuigzijde [MPa] 1,2
  Druk uitlaatzijde [MPa] 2,5
Waterreservoir
  Inhoud in [l] 4
Geluidswaarden
  Afstand 1 m [dB(A)] 51
Afmeting
  Lengte (zonder verpakking) [mm] 250
  Breedte (zonder verpakking) [mm] 370
  Hoogte (zonder verpakking) [mm] 585
Gewicht
  (zonder verpakking) [kg] 17
Uitrusting, eigenschappen en functies
Ontdooi-automaat
  Circulatie / elektronisch
  Heetgas
  elektronisch
Ontvochtigingsautomaat
  Hygrostaatgeregeld
  Programmagestuurd
Ventilator
  axiaal
  Radiaal
  Ventilatorsnelheden 2
Bewaking condensreservoir
  Reservoir aanwezig
  Vulpeilwaarschuwingslampje bij vol waterreservoir
  Overvulbeveiliging met automatische uitschakeling
Ruimteluchtfilter
  Eenvoudig toegankelijk
  Ionisator inschakelbaar
  Voorfilter Synthesefaser
  Filter voor zwevende stoffen HEPA-Filter
  Filterefficiëntie 95%
Timerfunctie
  Uitschakeltijd voorselecteerbaar
  Inschakeltijd voorselecteerbaar
  Urenindicatie
Functies en uitrustingen
  Continubedrijf
  Wasdroogfunctie
  Bedrijfscontrolelampje
  Weergave van de luchtkwaliteit
  Weergave van relatieve luchtvochtigheid
  Weergave van de actuele ruimteluchtvochtigheid
  LED-display
  automatisch foutdiagnosesysteem
  Memory-functie
  Auto-restart-functie
  Kinderbeveiliging
  Nachtmodus
  Kabelhouder
Bedrijfsurenteller
  Bedrijfsurenteller
  Stroomverbruikmeter
Mobiliteit
  Kunststof transportrollen
  Greepholten
Condensafvoer
  Slang in leveromvang
  Slangaansluiting mogelijk
  Condenspomp
  Aanbevolen slanggrootte [mm] 10
Bedieningspaneel
  Touch-bedieningspaneel
  LED-display
Instelbare uitblaasrichting
  Handmatig
  Swing-functie
Uitvoering van behuizing
  Kunststof
  Metaal
  RVS
  Aluminium

 Serie-uitrusting

 optioneel verkrijgbaar

 niet beschikbaar

Technische gegevens
Algemeen
  Artikelnummer 3.510.205.031
Houtvochtigheid [%]
  Meetbereik min. | Houtvochtigheid [%]
  Meetbereik max. | Houtvochtigheid [%]
  Resolutie | Houtvochtigheid [%]
  Nauwkeurigheid | Houtvochtigheid: [%]
  Meetprincipe
  Temperatuurcompensatie min. [%]
  Temperatuurcompensatie max. [%]
Materiaalvochtigheid [%]
  Meetbereik min. | Materiaalvochtigheid [%]
  Meetbereik max. | Materiaalvochtigheid [%]
  Nauwkeurigheid | Materiaalvochtigheid [%]
  Resolutie | Materiaalvochtigheid [%]
  Meetprincipe
Materiaalvochtigheid [digits]
  Meetprincipe min. | Materiaalvochtigheid [Digit] 0
  Nauwkeurigheid 1
  Resolutie [Digit] 1
  Meetprincipe Diëlektrisch/capacitief
  Indringingsdiepte min. (verstoringsvrij) [mm] 5
  Indringingsdiepte max. (verstoringsvrij) [mm] 40
  Meetprincipe max. | Materiaalvochtigheid [Digit] 100
Energievoorziening
  Intern (batterij) 1 x 9 V-blokbatterij
Apparaatbesturing
  Druktoetsen
  Duimwiel
Omgevingscondities
  Bedrijf - min. temperatuur [°C] 0
  Bedrijf - min. temperatuur [°C] 50
  Bedrijf - min. rel luchtvochtigheid [% r.F.]
  Bedrijf - max. rel luchtvochtigheid [% r.F.] 80
Display
  LCD
  monochroom
Uitvoering van behuizing
  Kunststof
Afmeting
  Lengte (zonder verpakking) [mm] 180
  Breedte (zonder verpakking) [mm] 35
  Hoogte (zonder verpakking) [mm] 45
Gewicht
  (zonder verpakking) [kg] 0,18
Standaardleveromvang
Standaardleveromvang
  Meetapparaat
  Batterij(en)
  Bedieningshandleiding
  Beschermkap
  Elektrodepunten (1,5 x 20 mm)
  Elektrodepunten (2,2 x 8 mm)
  2 x wartelmoer
  Houtsoortlijst
  Fabriekscertificaat
Bepaalde meetgrootheden en functies
intern sensorsysteem
  Materiaalvochtigheid [cijfers]
  Houtvochtigheid [%]
  Materiaalvochtigheid [%]
Functies en uitrustingen
  Weergave minimale waarde
  Weergave maximale waarde
  Meetwaarde-houdfunctie
  Uitschakelautomaat
  Verstoringsvrij meetproces
  display met achtergrondverlichting
  Alarmfunctie akoestisch
  Keuze sensorkarakteristiek (sens)
  Unit 2
  Houtkarakteristiekkeuze (mat)
  Temperatuurcompensatie
  Temperatuurinstelling handmatig
  Automatische functietest
  automatisch batterijtest
  Modus-schuifschakelaar
  Bevestigingsclip

 Serie-uitrusting

 optioneel verkrijgbaar

 niet beschikbaar

Productinfo:

+32 11 393270

Ma. t/m. Vr.: 8:00 – 17:00 uur

E-Mail: online-be@trotec.com

Gebruik ons contactformulier

Adres:

Klein Siberiestraat 1C

B-3900 Overpelt

U kunt Trotec bereiken via de email: store.overpelt@trotec.com en telefonisch +32 (0) 11393270