Luchtontvochtiger en luchtreiniger TTK 99 HEPA in een pakket van 2 stuks

Art-nr. KIT0003940
U bespaart: 10.01 €
€ 752,33 € 742,32 incl. BTW

Nettoprijs weergeven

excl. verzendkosten Verzendkostencalculator
Leverstatus: Direct leverbaar
Luchtontvochtiger en luchtreiniger TTK 99 HEPA in een pakket van 2 stuks

De krachtigste in zijn klasse: 31 liter luchtontvochtiger + HEPA-luchtreiniger met (95 % effectiviteit) ter bescherming tegen schimmel, bacteriën, virussen, stof, pollen en allergenen.
Maximale ontvochtiging en droging met 95 % HEPA-luchtreiniging

Wanneer vocht in een particuliere woonomgeving, in de garage of op de werkplek een gevaar voor de gezondheid oplevert, zorgt de luchtontvochtiger TTK 99 HEPA betrouwbaar en aanhoudend voor een gezond binnenklimaat. Dankzij zijn in deze klasse ongekende hoge ontvochtigingscapaciteit van maar liefst 31 liter per dag is de mobiele luchtonvochtiger aan te bevelen voor ruimten tot 90 m² resp. 230 m³. Zelfs het drogen van vochtige muren, bijvoorbeeld na hevige regen of hoog water, krijgt deze compacte krachtpatser met een hoge luchtcapaciteit van 170 m³/h zonder problemen voor elkaar – en doet daarin niet onder voor conventionele bouwdrogers. De TTK 99 HEPA overtuigt visueel met zijn moderne vormgeving, met een in de afstekende kleur zwart vormgegeven bedieningspaneel en met in de behuizing geïntegreerde grepen voor het snel transporteren naar een andere standplaats.

Uitstekend design, indrukwekkend ontvochtigingsvermogen

Even uniek als het productdesign is het binnenste van de TTK 99 HEPA waarin maar liefst twee technieken ter verbetering van de binnenlucht zijn samengebracht. In de ontvochtigingsfunctie regelt de 2-in-1 luchtontvochtiger de luchtvochtigheid op het door u gewenste niveau met een instelbare waarde tussen 30 % en 80 %. Bovendien wordt de lucht daarbij ook nog in het dubbele filtersysteem met een luchtfilter en een HEPA-filter gereinigd en tot 95 procent ontdaan van ziekmakende virussen, bacteriën, schimmelsporen, pollen, huis- en fijnstof, allergenen en overige via de lucht overdraagbare schadelijke stoffen.

Een belangrijke bijdrage aan gezonder leven en werken – een merkbare verlichting vooral voor mensen met een allergie of mensen die last hebben van huisstof.

Krachtig inzetbaar waar vocht problemen oplevert

De automatische hygrostaatgeregelde ontvochtiging met voorkeuze van de luchtvochtigheid (30 % tot 80 %), digitale Air-Quality-Sensoren, vier bedrijfsmodi inclusief wasdroogfunctie en continu-bedrijf, een geluidsarme nachtmodus evenals een tweetraps ventilator staan garant voor een betrouwbare ontvochtiging en reiniging van de binnenlucht. Een overloopbescherming zorgt ervoor dat het apparaat uitgaat, zodra het waterreservoir met een inhoud van 4 liter vol is. Extra bedieningsgemak biedt de slangaansluiting, om het condenswater heel eenvoudig via de bij de levering inbegrepen slang af te voeren. Heel praktisch is de kleuren-LED aan de voorzijde die met drie kleuren (blauw, groen, rood) de status van de luchtkwaliteit weergeeft. Een verlicht element in het LED-display laat op de procent nauwkeurig de actuele luchtvochtigheid, de vooraf ingestelde streefwaarde, de temperatuur en bij een geactiveerde 24-uurs timer de nog resterende tijd tot aan- resp. uitschakeling zien.

De binnenlucht op een andere manier laten zien: Air-Quality-Sensoren

Het is aan de binnenlucht niet met het blote oog te zien of deze te vochtig is of verontreinigd is met ziektekiemen. Wanneer er schimmelsporen of virussen in de lucht aanwezig zijn, merkt men dit pas wanneer het al te laat is

De Luchtontvochtiger TTK 99 HEPA ziet, wat u niet kunt zien. Zijn digitale vochtsensoren meten voortdurend de luchtvochtigheid. Heel praktisch is de kleuren—LED aan de voorzijde die de daadwerkelijke luchtvochtigheid in de ruimte weergeeft:

Blauw: te droge lucht met een luchtvochtigheid van minder dan 50 %

Groen: ideale luchtvochtigheid tussen 50 en 70 %

Rood: te vochtige lucht met een luchtvochtigheid van meer dan 70 %

Gereinigde en ontvochtigde binnenlucht maakt het verschil

Een mens ademt tussen 10.000 en 20.000 liter lucht per dag. Te vochtige lucht die schadelijke deeltjes of ziektekiemen bevat, vormt een belasting voor ons immuunsysteem en leidt in het ongunstigste geval tot luchtwegaandoeningen. Ook het meubilair, overige interieurinrichting en het gebouw kunnen schade oplopen door een aanhoudend te hoge luchtvochtigheid (> 60 procent).

Gecombineerde bescherming tegen vocht en ziekteverwekkers

Vertrouw bij de bescherming van uw gezondheid, de inrichting en de controle van de luchtkwaliteit heel eenvoudig en gerieflijk op de Luchtontvochtiger TTK 99 HEPA met effectieve HEPA-luchtreinigingstechnologie. Met zijn combinatie van luchtreinigings- en ontvochtigingstechniek voorkomt dit multitalent op betrouwbare wijze de vorming van ongezonde vochtplekken en de daarmee samenhangende vochtproblemen zoals schimmelvorming, weervlekken en natheid. De lucht wordt in het tweevoudige filtersysteem bestaande uit voorfilter en uiterst efficiënt HEPA-filter ontdaan van mogelijk virusbevattende aerosolen, bacteriën, schimmelsporen, fijnstof, huisstof, dierenhaar en overige via de lucht overdraagbare ziekteverwekkers. Ook wordt de groei van stofmijten en allergenen gereduceerd.

Auto-restart functie

Door de auto-restart functie (ook wel memory-functie genoemd) start het apparaat na een onverwachte uitschakeling na een stroomonderbreking weer op met voorkeuze-instelling, zodra er weer stroom is. Derhalve is de luchtontvochtiger ook geschikt voor gebruik met een tijdschakelklok.

Leidend qua capaciteit en uitrusting

De luchtontvochtigers uit de TTK-serie zijn allemaal voorzien van een omvangrijke comfort-uitrusting, een hoge mate van bedieningsgemak evenals een verrassend geluidsarm functioneren, waardoor de luchtontvochtigers uit deze serie uiterst geschikt zijn voor gebruik in ruimten waar storend geluid onwenselijk is.

Continu-bedrijf: Condenswater op de muren, op glazen oppervlakken of koudebruggen bij onvoldoende ventilatie zijn vaak de oorzaak van vochtschade, maar ook wanneer water van buiten via een onvoldoende geïsoleerde muur of via hoogwater en krachtige regenbuien in de kelder komt. Voor permanente drooghouding van dergelijke ruimten beschikt de TTK 99 HEPA over een krachtig continubedrijf. In deze bedrijfsmodus wordt de lucht permanent op maximaal niveau ontvochtigd.

Wasdroogfunctie: Voor het aan de lucht drogen om de was te ontzien is de wasdroogfunctie aan te bevelen. Deze functie (ook wel textieldroog-modus of SuperDry-functie genoemd) is te vergelijken met het traditionele drogen van de was buiten. Luchtontvochtigers zoals de TTK 99 HEPA bieden het voordeel dat de was net zo wordt ontzien als bij het drogen aan de waslijn buiten.

Nachtmodus: Een slechte luchtkwaliteit door een te hoge luchtvochtigheid, onaangename geuren, of bedompte lucht, dit alles kan letterlijk zorgen voor slapeloze nachten. In de nachtmodus reinigt en ontvochtigt de TTK 99 HEPA de lucht met een lichte luchtstroom en een gedimd bedieningspaneel. Voor een verkwikkende slaap om op energie te komen.

Kinderbeveiliging: om de instellingen van het apparaat te beveiligen tegen nieuwsgierige kinderhanden, kan het bedieningspaneel worden vergrendeld met de praktische kinderbeveiliging.

24-uurs timer: Er zijn redenen te bedenken om de TTK 99 HEPA na verloop van een bepaald aantal uren aan- resp. uit te laten schakelen. In slaapkamers en kinderkamers is een combinatie van luchtontvochtiging en -reiniging aan te bevelen voor een ontspannen nachtrust – overdag hoeft het apparaat echter niet te lopen, wanneer men niet thuis is. Zo is een ontvochtiging en reiniging op kantoor of op de werkplek alleen nodig tijdens werktijd. Voor deze en andere gebruiksscenario's beschikt de TTK 99 HEPA over een programmeerbare 24-uurs timer, waarmee de bedrijfstijd tot aan de aan- resp. uitschakeling in stappen van 1 uur kan worden ingesteld.

Liefhebbers van design zullen de Luchtontvochtiger TTK 99 HEPA weten te waarderen. Het apparaat regelt de luchtvochtigheid op een gezond niveau en beschermt dankzij HEPA-filtering tegen virussen, bacteriën, schimmelsporen en overige via de lucht overdraagbare schadelijke stoffen.

Voordelen in de praktijk:

 • Luchtontvochtiger met HEPA-luchtreiniger (95 % effectieve HEPA-filtering van bacteriën, virussen, pollen, fijnstof, stofmijten, schimmelsporen en andere allergenen en schadelijke stoffen)
 • Hygrostaatgeregelde, automatische luchtontvochtiging in stappen van 5 % instelbaar tussen 30 en 80 % r.v.
 • Zodra de gewenste luchtvochtigheidswaarde is bereikt, schakelt de compressor automatisch uit. De ventilator loopt door. Bij overschrijding schakelt het apparaat automatisch weer aan.
 • Geschikt voor ruimten tot 90 m² / 230 m³
 • Ontvochtigingsvermogen max. 31 Liter / 24 uur
 • Luchtkwaliteitsaanduiding met kleuren-led
 • Weergave van de relatieve luchtvochtigheid
 • Continumodus
 • Timerfunctie (1-24 uur)
 • Nachtmodus (fluisterstil)
 • Auto-restart functie (memory-functie)
 • Overloopbescherming – apparaat schakelt uit wanneer waterreservoir vol is
 • Kinderbeveiliging
 • Waarschuwingssignaal bij vol waterreservoir
 • Waterreservoir ca. 4 liter
 • Tweetraps ventilator
 • Aansluitmogelijkheid voor een afvoerslang voor permanent gebruik
 • Wasdroogfunctie
 • Technische gegevens
  Algemeen
    Artikelnummer 1.120.000.103
  Ontvochtigingscapaciteit
    bij 30 °C / 80 % r.v. [l/24h] 30
    max. [l/24h] 31
  Luchthoeveelheid
    Niveau max. [m³/h] 170
  aanbevolen ruimtegrootte drooghouden
    aanbevolen ruimtegrootte droog houden [m³] 230
    90
  Omgevingscondities
    Temperatuurbereik min. [°C] 5
    Temperatuurbereik max. [°C] 32
    Vochtigheidsbereik min. [% r.F.] 30
    Vochtigheidsbereik max. [% r.F.] 80
  Elektrische waarden
    Netaansluiting 220 - 240 V/50 Hz
    Nominale stroomopname [A] 3,38
    Opgenomen vermogen [kW] 0,72
    aanbevolen afzekering [A] 10
  Elektrische aansluiting
    Aansluitstekker CEE 7/7
    Kabellengte [m] 1,8
  Compressor
    Zuigercompressor
    Rolzuigercompressor
    Minimale ruimtegrootte [m²] 4
    Koudemiddeltype R290
    Koudemiddelhoeveelheid [g] 90
    GWP-factor 3
    CO2 -equivalent 0.00027
    Druk zuigzijde [MPa] 1,2
    Druk uitlaatzijde [MPa] 2,5
  Waterreservoir
    Inhoud in [l] 4
  Geluidswaarden
    Afstand 1 m [dB(A)] 51
  Afmeting
    Lengte (zonder verpakking) [mm] 250
    Breedte (zonder verpakking) [mm] 370
    Hoogte (zonder verpakking) [mm] 585
  Gewicht
    (zonder verpakking) [kg] 17
  Uitrusting, eigenschappen en functies
  Ontdooi-automaat
    Circulatie / elektronisch
    Heetgas
    elektronisch
  Ontvochtigingsautomaat
    Hygrostaatgeregeld
    Programmagestuurd
  Ventilator
    axiaal
    Radiaal
    Ventilatorsnelheden 2
  Bewaking condensreservoir
    Reservoir aanwezig
    Vulpeilwaarschuwingslampje bij vol waterreservoir
    Overvulbeveiliging met automatische uitschakeling
  Ruimteluchtfilter
    Eenvoudig toegankelijk
    Ionisator inschakelbaar
    Voorfilter Synthesefaser
    Filter voor zwevende stoffen HEPA-Filter
    Filterefficiëntie 95%
  Timerfunctie
    Uitschakeltijd voorselecteerbaar
    Inschakeltijd voorselecteerbaar
    Urenindicatie
  Functies en uitrustingen
    Continubedrijf
    Wasdroogfunctie
    Bedrijfscontrolelampje
    Weergave van de luchtkwaliteit
    Weergave van relatieve luchtvochtigheid
    Weergave van de actuele ruimteluchtvochtigheid
    LED-display
    automatisch foutdiagnosesysteem
    Memory-functie
    Auto-restart-functie
    Kinderbeveiliging
    Nachtmodus
    Kabelhouder
  Bedrijfsurenteller
    Bedrijfsurenteller
    Stroomverbruikmeter
  Mobiliteit
    Kunststof transportrollen
    Greepholten
  Condensafvoer
    Slang in leveromvang
    Slangaansluiting mogelijk
    Condenspomp
    Aanbevolen slanggrootte [mm] 10
  Bedieningspaneel
    Touch-bedieningspaneel
    LED-display
  Instelbare uitblaasrichting
    Handmatig
    Swing-functie
  Uitvoering van behuizing
    Kunststof
    Metaal
    RVS
    Aluminium

   Serie-uitrusting

   optioneel verkrijgbaar

   niet beschikbaar

Productinfo:

+32 11 393270

Ma. t/m. Vr.: 8:00 – 17:00 uur

E-Mail: online-be@trotec.com

Gebruik ons contactformulier

Adres:

Klein Siberiestraat 1C

B-3900 Overpelt

U kunt Trotec bereiken via de email: store.overpelt@trotec.com en telefonisch +32 (0) 11393270