Design-luchtreiniger AirgoClean® 170 E met HEPA-filter

Art-nr. 1580001039
U bespaart: 104.70 €
€ 284,65 € 179,95 incl. BTW

Nettoprijs weergeven

excl. verzendkosten Verzendkostencalculator
Leverstatus: Direct leverbaar
Design-AirgoClean® 170 E met HEPA-filter

Volledig automatische 360° HEPA-bescherming tegen door de lucht verspreide fijnstofdeeltjes, ziektekiemen en allergenen - met daadwerkelijke meting van de luchtkwaliteit
Thuis en op het werk omringd door schone lucht

Gemiddeld brengen we tot 90 procent van onze tijd binnen door en al naar gelang de slaapbehoefte en leeftijd tussen 6 en 12 uur in de slaapkamer. Thuis is onze veilige basis, waar we ons terugtrekken en ons op ons gemak willen voelen. Zonder daarbij bang te hoeven zijn voor via de lucht overdraagbare beïnvloeding van onze gezondheid. Reden genoeg om met behulp van de intelligente AirgoClean® 170 E aandacht te besteden aan de luchtkwaliteit en te zorgen voor schone lucht om goed te kunnen doorademen.

Hygiënisch schone lucht vormt de basis voor onze gezondheid. Schone lucht is echter niet vanzelfsprekend.

Allergenen en schadelijke stoffen zoals bacteriën, virussen, fijnstof, schimmelsporen, huisstofmijt, dierenhaar, huidschilfers, geuren en vluchtige organische stoffen verontreinigen het binnenklimaat van woonruimten en werkplekken. Daar komt nog bij dat op veel plaatsen de buitenlucht ook al in hoge mate verontreinigd is met fijnstof. Deze minuscule deeltjes zijn kleiner dan 2,5 micrometer (PM2.5) en komen via deuren en ramen naar binnen en dringen via de luchtwegen het menselijk lichaam binnen. Talrijke studies laten zien dat deze nanodeeltjes kunnen leiden tot nadelige effecten op de gezondheid.

De Luchtreiniger AirgoClean® 170 E maakt een einde aan ongezonde lucht in uw omgeving.

Bescherm uzelf en uw dierbaren met HEPA-gefilterde schone lucht, die tot 99,7 % gefilterd is van ziekmakende fijnstofdeeltjes. Volledig automatisch dankzij de nieuwste luchtkwaliteitssensoren waarmee de luchtkwaliteit in de ruimte voortdurend wordt gemeten en veranderingen worden gedetecteerd – om vervolgens met een intelligent geregeld luchtrreinigingsvermogen tegenmaatregelen te nemen. De in 5 standen instelbare ventilator met een capaciteit van 350 m³/h zorgt voor een merkbare verbetering van de luchtkwaliteit in ruimten tot 42 m².

360° luchtreiniging met „Triple Protection“ HEPA-filtertechniek

Tijdloos elegant met een slanke design-behuizing en uitgerust met een uiterst efficiënt klasse E12 HEPA-filtersysteem inclusief DACRON®-voorfilter en carbonfilter - deze mobiele Luchtreiniger AirgoClean® 170 E maakt het verschil bij de verbetering van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het cilindrische design van dit apparaat heeft een 360° luchtinlaat waardoor hij zeer flexibel te plaatsen is op nagenoeg elke plek. De luchtgeleidingslamellen met aerodynamische vormgeving staan garant voor een optimale verspreiding van de gereinigde lucht. De lamellen zijn spiraalvormig en zorgen hiermee niet alleen voor een aantrekkelijk accent qua design maar forceren daardoor ook de opwerveling en ondersteunen zo bij de verspreiding van de schone lucht in de gehele ruimte. Een drietraps kleurenaanduiding van de PM2.5-waarde informeert u over de daadwerkelijke luchtkwaliteit in de ruimte.Een turbomodus voor een versnelde ventilatie van de ruimte, waarmee in acute situaties een uiterst snelle en effectieve reiniging van de binnenruimte kan worden bereikt, maakt de comfortuitrusting van de AirgoClean® 170 E helemaal af. Bovendien beschikt de comfort-luchtreiniger over een nachtmodus met een fluisterstille ventilatiefunctie, een filterwissel-indicatielampje op het dimbare digitale LED-display evenals een memoryfunctie die ervoor zorgt dat het apparaat na stroomuitval de laatste instellingen van het apparaat onthoudt.

Luchtkwaliteitsaanduiding in kleur met weergave van de PM2.5-waarden

De drietraps luchtkwaliteitsaanduiding van de AirgoClean® 170 E laat de normaal gesproken niet zichtbare luchtkwaliteit zien. Behalve de numerieke weergave van de PM 2.5-waarde (aantal fijnstofdeeltjes < 2,5 µm) geeft een kleuren-LED de luchtkwaliteit van de binnenlucht weer:

De ventilatiesnelheid en de daarmee samenhangende luchtreinigingscapaciteit wordt in de automatische modus geregeld aan de hand van de heersende luchtkwaliteit:

Groen: Uitstekende luchtkwaliteit PM2.5-waarde 0 - 35Blauw: Goede luchtkwaliteit PM2.5-waarde 36 - 116Rood: Slechte luchtkwaliteit PM2.5-waarde > 116

Wat houdt de PM2.5-waarde in?

Bij PM2.5 gaat het om fijnstofdeeltjes met een diameter kleiner dan 2,5 µm die de longen kunnen binnendringen. Deze fijne deeltjes vormen door hun geringe grootte een risico voor de gezondheid omdat ze relatief diep in de luchtwegen, het hart-en vaatstelsel en de hersenen de kunnen doordringen en tot schade kunnen leiden. De WHO concludeert in het REVIHAAP-project dat fijnstof onder andere kan leiden tot atherosclerose (aderverkalking), beïnvloeding van de ongeboren vrucht en veroorzaking van luchtwegaandoeningen bij kinderen.

Schone gefilterde lucht verhoogt de kwaliteit van leven en het welbevinden

Goede en schone lucht is een wezenlijke voorwaarde voor een goede gezondheid. Laat de controle over deze levensbelangrijke voorwaarde niet over aan het toeval. De mooi vormgegeven Design-luchtreiniger AirgoClean® 170 E houdt dag en nacht de luchtkwaliteit in de gaten zodat u geniet van de vrijheid om in goede gezondheid met volle teugen te genieten van het leven.

Gebruikstoepassingen en ruimtematen:

Filtering van fijnstof, pollen en dierenhaar (CADR):Geschikt voor ruimten van 42 m² / 105 m³.Aanbeveling van Trotec* 32 m² / 80 m³

Virusfiltering SARS-CoV-2 en algemene bescherming tegen infectie (griep, verkoudheid, mazelen etc.):

Bij 6 luchtcirculaties (kantoor, vergaderruimten) geschikt voor ruimten tot 23 m² / 57 m³.Aanbeveling van Trotec* 17 m² / 42 m³.Bij 10 luchtcirculaties (praktijken, behandelruimten) geschikt voor ruimten tot max. 14 m² / 35 m³.Aanbeveling van Trotec* 11 m² / 27 m³.

Let op: bij de maximale aanduiding loopt het apparaat op de hoogste ventilatorstand! Om een optimale combinatie van maximale luchtreiniging en minimale geluidsbelasting te kunnen bereiken, raden wij u aan om bij berekeningen uit te gaan van een ca. 30 % lagere waarde dan de maximale waarde . Hierdoor kan het apparaat ook op een lagere en dus stillere ventilatiestand de filtering bewerkstelligen.

 • In reclames wordt meestal de maximale waarde als "aanbevolen ruimtemaat" aangeprezen. Om een goede combinatie van luchtreiniging en geluidsbelasting te bereiken, wordt bij de door ons aanbevolen ruimtematen uitgegaan van een maximaal geluidsniveau van 37 dB(A).


Intelligent geregelde luchtreiniging met de volledig automatische modus

Behalve de handmatige bediening met een regeling van de luchtreinigingscapaciteit in 5 standen beschikt de AirgoClean® 170 E over een smarte "Air Quality Sensor" om in realtime te kunnen reageren op een verandering van de luchtkwaliteit. De uiterst gevoelige luchtkwaliteitssensor met voortdurend de fijnstofverontreiniging en detecteert zelfs de kleinste verandering meteen - en reageert vervolgens direct met een adequate aanpassing van de luchtreinigingscapaciteit. De lucht- en filtercapaciteit van dit apparaat wordt volledig automatisch zodanig aangepast dat fijnstofdeeltjes zo snel mogelijk uit de lucht worden verwijderd.

Automatische modus en virusfiltering:

Schakel de automatische modus niet in wanneer het apparaat wordt gebruikt voor virusfiltering. De ingebouwde sensoren reageren alleen op verontreiniging door fijnstof, pollen of VOC. De aanwezigheid van virussen kan door het apparaat niet worden geregistreerd. Het kan zijn dat de automatische modus een „goede“ luchtkwaliteit aantoont, hoewel er veel virussen in de ruimte aanwezig zijn. Daarom raden we aan om bij het gebruik voor het filteren van virussen om indirecte besmetting te voorkomen altijd de ventilatorstand te kiezen die voldoet aan de vereiste luchtcirculatiewaarde (luchtdebiet).

Turbomodus

De turbomodus is vooral bedoeld voor het versneld ventileren van een ruimte wanneer er bijvoorbeeld in een acute situatie een uiterst snelle en effectieve reiniging van de ruimte nodig is. De lucht wordt dan op de hoogste ventilatiestand snel tot het optimale niveau gereinigd. Hierdoor kunnen vergaderruimten, kantines of wachtruimten snel en eenvoudig worden gereinigd zodat er weer een goed luchtkwaliteitsniveau heerst. Wanneer er een raam wordt geopend om te luchten, kunnen mensen die last hebben van een allergie binnen enkele minuten eventueel binnendringende pollen of fijnstof uit de lucht filteren. In de turbomodus van de AirgoClean® 170 E worden via de lucht verspreide verontreinigende fijnstofdeeltjes met de hoogste capaciteit door de hoogste ventilatiestand uit de in te ademen lucht verwijderd waardoor de binnenlucht tot een optimaal niveau wordt gereinigd.

Nagenoeg geruisloos bij gebruik in de nachtmodus

Schone, gefilterde lucht ook tijdens de slaap is mogelijk dankzij de geluidsarme 20 dB(A) nachtmodus met gedimde verlichting. De luchtstroom wordt volledig automatisch aangepast aan de gewenste nachtrust en de luchtcapaciteit wordt teruggebracht tot de laagste ventilatiestand.

De Luchtreiniger AirgoClean® 170 E beschermt tegen via de lucht overdraagbare ziekteverwekkers. De schone, gefilterde lucht zorgt voor een toename van het welbevinden en verhoogt het prestatievermogen.

Luchtuitlaatlamellen met aerodynamische vormgeving

De aerodynamische luchtuitlaatlamellen van de AirgoClean® 170 E zorgen voor een efficiënte verspreiding van de verse lucht, hetgeen leidt tot een behaaglijke luchtverversing zonder tocht. Waar gebruikelijke luchtreinigers de gefilterde lucht uitsluitend verticaal uitblazen, verspreidt de AirgoClean® 170 E de schone lucht gelijkmatig en naar alle richtingen in de ruimte. Door de horizontaal gedraaide lamellen wordt er een grote hoeveelheid schone lucht in de ruimte verspreid.

Gezond woonklimaat dankzij "Triple Protection" filtertechniek

Dankzij de combinatie van maar liefst drie verschillende filtertechnieken worden allergenen en verontreinigende deeltjes evenals ziekteverwekkers betrouwbaar uit de binnenlucht gefilterd.

DACRON®-voorfilter

DACRON® is een doorlopende polyester vezeldraad, die dankzij zijn allergieneutrale eigenschappen ideaal is als voorfilter bij luchtreiniging. De uit synthetische vezels vervaardige voorfilters zijn uiterst scheurbestendig, duurzaam en waterafstotend. Het voorfilter ontdoet de lucht van lichte tot gemiddelde geuren, relatief grove deeltjes huisstof en dierenhaar.

Carbonfilter

Ideaal voor rokers is de aanvulling met het carbonfilter bestaand uit koolstof. Dit actieve-koolfilter verwijdert behalve verontreinigende stoffen vooral tabaksgeur, huisdiergeur, keukenluchtjes en rooklucht maar ook formaldehyde- en oplosmiddelgeur effectief uit de binnenlucht. Voor schone lucht - zonder onaangename geurtjes.

HEPA-filter

Het klasse E12 HEPA-filter verwijdert pollen, allergenen, fijnstofdeeltjes, bacteriën, virussen, huiststofmijtresten en schimmelsporen tot een grootte van 0,3 micrometer. Dankzij de hoge filtercapaciteit van 99,7 % worden filters uit deze klasse bijvoorbeeld gebruikt in laboratoria en in de voedingsmiddelenindustrie. Ideaal dus om ook thuis een weldadige oase aan schone, gefilterde lucht te creëren.

Snelle en eenvoudige wisseling van filters

Net zo eenvoudig als de bediening van de AirgoClean® 170 E is ook het wisselen van de reeds aangebrachte filters. De behuizing is zonder gebruik van extra gereedschap in een handomdraai te verwijderen om voor-, carbon- en HEPA-filter te kunnen controleren en desgewenst te kunnen wisselen.

Schone lucht voor een gezonder leven, meer welbevinden en een hoger prestatievermogen – de luchtreiniger AirgoClean® 170 E maakt het mogelijk.

Effectief bij:

 • Pollen en huisdierallergenen
 • Fijnstof, huisstof en huisstofmijtresten
 • Virussen, bacteriën en schimmelsporen
 • Sigarettenrook en overige onaangename geur


Voordelen in de praktijk:

 • Drietraps filtersysteem met DACRON®-voorfilter, carbonfilter en HEPA-filter klasse E12
 • Effectieve HEPA-filtratie van fijnstofdeeltjes, verontreinigende stoffen, ziektekiemen en geuren
 • Drietraps luchtkwaliteitsaanduiding met numerieke PM2.5-waarde met kleuren-LED (groen, blauw, rood)
 • Geschikt voor volledig automatische luchtreiniging van ruimten tot 105 m³
 • Reinigingsvolume max. 350 m³/h
 • 5 ventilatiestanden met inschakelbare turbofunctie
 • Compact en krachtig met eenvoudige bediening
 • Ongecompliceerde, snelle filterwissel
 • Automatische modus
 • Memoryfunctie
 • Filter-controlelampje
 • Nachtmodus (fluisterstil)
 • Geluidsarm: max. 50 dB(A)
 • Gering energieverbruik
 • Allergievriendelijk


Let op! Gebruik uitsluitend originele filters van Trotec. Alleen deze filters zijn speciaal voor uw apparaat ontworpen en getest. Goedkopere niet-originele producten bereiken meestal niet de aangegeven filtercapaciteit waardoor het luchtdebiet waarvoor uw apparaat is berekend niet kan worden gegarandeerd. Het gebruik van goedkope niet-originele filters voor infectiebescherming tegen virussen kan eventueel gevaar opleveren voor de gezondheid. Gebruik daarom voor de zekerheid alleen originele filters van Trotec.
Technische gegevens
Algemeen
  Artikelnummer 1.580.001.039
Luchthoeveelheid
  Geschikt voor ruimten tot en met [m²/m³] 42 m² /105 m³
  Niveau 1 [m³/h] 123
  Niveau 2 [m³/h] 195
  Niveau 3 [m³/h] 263
  Niveau 4 [m³/h] 320
  Niveau 5 [m³/h] 350
Elektrische waarden
  Netaansluiting 220 - 240 V/50 - 60 Hz
  Opgenomen vermogen [kW] 0,025
  Nominale stroomopname [A] 0,11
Elektrische aansluiting
  Aansluitstekker CEE 7/16
  Kabellengte [m] 1,25
Geluidswaarden
  Niveau 1 - Afstand 1 m [dB(A)] 20
  Niveau 2 - Afstand 1 m [dB(A)] 27
  Niveau 3 - Afstand 1 m [dB(A)] 37
  Niveau 4 - Afstand 1 m [dB(A)] 41
  Niveau 5 - Afstand 1 m [dB(A)] 50
Ventilator
  axiaal
  Radiaal
  Ventilatorsnelheden 5
  Beschermingsklasse II
Afmeting
  Lengte (zonder verpakking) [mm] 292
  Breedte (zonder verpakking) [mm] 292
  Hoogte (zonder verpakking) [mm] 663
Gewicht
  (zonder verpakking) [kg] 6,5
Uitrusting, eigenschappen en functies
Uitrusting
  Luchtkwaliteitssensor
  Weergave van de luchtkwaliteit
  Aan- / uit-schakelaar
  Touch-display
  Digitaal display
  Stofsensor
  Memory-functie
  Automatisch bedrijf
  Nachtmodus
  Turbo-modus
  Filterreinigingsindicatie
  Bedrijfscontrolelampje
Filtervervangings-indicatie
  Hoofdfilter
  Voorfilter
Filter
  Voorfilter Synthetische vezels
  voor zwevende stoffen HEPA-carbon-filter
  Filterefficiëntie 99,70%
Mobiliteit
  Opstelvoeten

 Serie-uitrusting

 optioneel verkrijgbaar

 niet beschikbaar

Productinfo:

+32 11 393270

Ma. t/m. Vr.: 8:00 – 17:00 uur

E-Mail: online-be@trotec.com

Gebruik ons contactformulier

Adres:

Klein Siberiestraat 1C

B-3900 Overpelt

U kunt Trotec bereiken via de email: store.overpelt@trotec.com en telefonisch +32 (0) 11393270