Design-luchtreiniger AirgoClean® 11 E met HEPA-filter

Art-nr. 1580001011
U bespaart: 41.67 €
€ 101,63 € 59,96 incl. BTW

Nettoprijs weergeven

excl. verzendkosten Verzendkostencalculator
Leverstatus: Direct leverbaar
Design-AirgoClean® 11 E met HEPA-filter

Filtert tot 99,97 % virussen, bacteriën, fijnstof en allergenen zoals pollen, stofmijten, huidschilfers uit de lucht.
Reduceert het aantal schadelijke stoffen in de binnenlucht en verhoogt het welzijn

De Design-luchtreiniger AirgoClean® 11 E combineert tijdloze elegantie met efficiënte HEPA-luchtreinigingstechnologie. Dankzij zijn hoogwaardige matglanzende oppervlak en cilinidrische vorm is deze compacte luchtreiniger een visueel statement zowel in een particuliere als in een beroepsmatige omgeving. Zonder daarbij uit het oog te verliezen waar het echt om gaat – schone lucht om gezond adem te kunnen halen en goed te kunnen doorademen. Thuis voelen we ons veilig en willen we bijtanken om met volle teugen te kunnen genieten. Daar willen we een weldadig klimaat, zonder dat we bang hoeven te zijn dat onze gezondheid gevaar loopt door via de lucht overdraagbare beïnvloeding.

Schone lucht is een voorwaarde voor een gezond leven

Dagelijks ademen we maar liefst 20.000 liter lucht in en uit. Dit komt overeen met een gewicht van 25 kilo en is veel meer dan de gemiddelde hoeveelheid gebruikte voedingsmiddelen. Waar we bij levensmiddelen letten op versheid, herkomst en ingrediënten, besteden we maar weinig aandacht aan de luchtkwaliteit. Bovendien is schone lucht net zo belangrijk voor onze gezondheid, het welbevinden en het prestatievermogen als een evenwichtige voeding en voldoende beweging en nachtrust.

Schadelijke stoffen en fijnstof in de lucht zijn van invloed op de gezondheid

Schone lucht is geen vanzelfsprekendheid. Virussen, fijnstof, bacteriën, schimmelsporen, stofmijten, huidschilfers en onaangename geur vormen een belasting voor woonruimten en werkplekken. Daar komt nog bij dat op veel plaatsen zelfs de lucht buiten verontreinigd is met fijnstof. De minuscule deeltjes met een diameter kleiner dan 2,5 µm (PM2.5) komen via deuren en ramen naar binnen en dringen via de luchtwegen het menselijk lichaam binnen. Recente studies laten zien dat deze nanodeeltjes de gezondheid van kinderen nadelig kunnen beïnvloeden.

De luchtreiniger AirgoClean® 11 E zorgt voor schone lucht in uw leefomgeving

Een hoogwaardig 3-in-1 HEPA-filter (bestaande uit HEPA-, carbon- en voorfilter) filtert maar liefst 99,97 procent van alle deeltjes kleiner dan 0,3 µm uit de binnenlucht – de grootte van de meest voorkomende via de lucht overdraagbare schadelijke stoffen zoals virussen en bacteriën. Zodra de lucht door het filter stroomt, wordt deze tot schone, HEPA-gefilterde lucht, vrij van ziekmakende schadelijke stoffen. Volledig automatisch dankzij de nieuwste stof- en luchtkwaliteitssensoren, waarmee de luchtkwaliteit voortdurend wordt gemeten en veranderingen worden opgemerkt – om vervolgens met een intelligent geregeld luchtreinigingsvermogen waar nodig tegen te sturen. De luchtreiniging wordt nog aangevuld met ionisering van de grotere stofdeeltjes (dierenhaar, pollen en stof) die nog in de lucht aanwezig zijn, waardoor deze naar de bodem zakken en door de AirgoClean® 11 E worden aangezogen en in het voorfilter worden opgevangen. Met de in drie standen instelbare ventilator met een vermogen van maar liefst 120 m³/h kan een merkbare verbetering van de luchtkwaliteit worden bereikt in ruimten van 15 m² resp. 38 m³.

Luchtkwaliteitsaanduiding met gekleurde LED

In de automatische modus van de AirgoClean® 11 E wordt de normaal gesproken onzichtbare luchtkwaliteit, zichtbaar gemaakt. De drietraps LED-luchtkwaliteitsaanduiding licht al naar gelang de gemeten luchtkwaliteit groen, blauw of rood op. De ventilatorsnelheid en de respectievelijke luchtreinigingscapaciteit wordt geregeld aan de hand van de luchtkwaliteit:

Groen: goede luchtkwaliteitBlauw: middelmatige luchtkwaliteitRood: slechte luchtkwaliteit

Gezonde lucht altijd en overal

Laat de luchtkwaliteit niet over aan het toeval. Bescherm de gezondheid van uw gezin actief. De Luchtreiniger AirgoClean® 11 E zorgt voor een verbetering van de luchtkwaliteit waardoor u onbezorgd kunnen genieten van het leven.

Snelle 360°-luchtreiniging

De lucht wordt dankzij de cilindrische vorm van het apparaat in alle opzichten geoptimaliseerd voor een goede doorstroming aangezogen, in het uiterst efficiënte 360° HEPA-filter gereinigd en via de luchtuitlaat met vaste lamellen gelijkmatig terug de ruimte in geblazen.

Gebruikstoepassingen en ruimtematen:

Filtering van fijnstof, pollen en dierenhaar (CADR):

Geschikt voor ruimten tot 15 m² / 37,5 m³.

Virusfiltering SARS-CoV-2 en algemene bescherming tegen infecties (griep, verkoudheid, mazelen etc.):

Bij 6 luchtcirculatierondes (kantoor, spreekkamer) geschikt voor ruimten tot max. 8 m² / 20 m³.Bij 10 luchtcirculatierondes (praktijk, behandelruimte) geschikt voor ruimten max. 5 m² / 12,5 m³.Opmerking: bij de maximale ruimtemaat werkt het apparaat in de hoogste stand en loopt de ventilator op maximale sterkte! Om te komen tot een ideale combinatie van maximale luchtreiniging en minimale geluidshinder, raden wij aan bij uw berekeningen uit te gaan van een ruimtemaat die 30 % kleiner is dan de maximaal benodigde maat. Hierdoor kan het apparaat ook met een lagere ventilatie-stand voldoende filteren.

Automatische modus met intelligent geregelde luchtreiniging

Behalve de handmatige bediening van de reinigingscapaciteit beschikt de AirgoClean® 11 E over een smarte „Air Quality Sensor“, om in realtime te kunnen reageren op de luchtkwaliteit in de ruimte. De uiterst gevoelige luchtkwaliteitssensor meet voortdurend fijnstof en pollen en detecteert zelfs de kleinste verandering meteen – om vervolgens direct te reageren met een aangepaste luchtreiniging. De lucht- en de filtercapaciteit van het apparaat worden volledig automatisch op het noodzakelijk niveau geregeld, om de deeltjes zo spoedig mogelijk uit de ruimte te verwijderen.

Timer met automatische uitschakeling

Met de gemakkelijk te programmeren timer kan een gedefinieerde looptijd worden vastgelegd. De automatische uitschakeling kan worden ingesteld op 1, 2, 4 of 8 uur. Precies zoals uw work-life-balance vereist, zodat onnodige gebruiksduur kan worden vermeden.

Geluidsarm in gebruik

Met een geluidsniveau van max. 43 dB (A) reinigt de AirgoClean® 11 E de binnenlucht verrassend stil. Zo stil zelfs, dat u ook als het apparaat in werking is ook ongestoord kunt genieten van uw nachtrust.

De Luchtreiniger AirgoClean® 11 E reduceert de verontreiniging door schadelijke stoffen in de binnenlucht en beschermt tegen via de lucht overdraagbare ziekteverwekkers. De schone, gefilterde lucht zorgt voor een verhoging van het welbevinden en verbetert het prestatievermogen.

Gezond binnenklimaat in woonruimten dankzij „Triple Protection“-filtertechniek

Dankzij de combinatie van maar liefst drie verschillende filtertechnieken worden allergenen en verontreinigende deeltjes evenals ziekteverwekkers betrouwbaar uit de binnenlucht gefilterd.

HEPA-filter

HEPA-filters filteren virussen, bacteriën, pollen, allergenen, fijnstofdeeltjes en schimmelsporen tot een grootte van 0,3 micrometer. Dankzij de hoge filtergraad van 99,97 % worden filters uit deze klasse bijvoorbeeld gebruikt in laboratoria of bij de productie van voedingsmiddelen. Goede voorwaarden dus, om ook binnenshuis te zorgen voor een weldadige oase aan schone, gefilterde lucht.

Carbonfilter

Ideaal voor huishoudens met huisdieren. De bewezen HEPA-filters met geïntegreerd carbonfilter (met koolstof) neutraliseren behalve schadelijke stoffen ook dierengeuren en geur van honden- of kattenurine op effectieve wijze.

DACRON®-voorfilter

DACRON® is de benaming voor doorlopende polyster vezeldraad, die dankzij zijn allergieneutrale eigenschappen ideaal is als voorfilter bij luchtreiniging. De uit synthetische vezels vervaardigde voorfilters zijn uiterst scheurbestendig, duurzaam en waterafstotend. Het voorfilter ontdoet de lucht van lichte tot gemiddelde geuren, relatief grove deeltjes huisstof en dierenhaar.

Snelle en eenvoudige wisseling van filters

Net zo eenvoudig als de bediening van de AirgoClean® 11 E is ook het wisselen van de reeds aangebrachte filters. De behuizing is zonder gebruik van extra gereedschap in een handomdraai te verwijderen om voor-, carbon- en HEPA-filter te kunnen controleren en desgewenst te kunnen wisselen.

Schone lucht voor een gezonder leven, meer welbevinden en een hoger prestatievermogen - de luchtreiniger AirgoClean® 11 E maakt het mogelijk.

Effectief bij:

 • Pollen en huisdierallergenen
 • Fijnstof, huisstof en huisstofmijtresten
 • Virussen, bacteriën en schimmelsporen
 • Sigarettenrook en overige onaangename geur


Voordelen in de praktijk:

 • 3-in-1 filtersysteem met HEPA-filter, carbonfilter en DACRON®-voorfilter
 • Effectieve HEPA-H13-filtratie van fijnstofdeeltjes en verontreinigde stoffen
 • Drietraps luchtreinigingsaanduiding met gekleurde LED (groen, blauw, rood)
 • Geschikt voor volledig automatische luchtreiniging van ruimten tot 38 m³
 • Luchtdebiet max. 120 m³/h
 • 3 ventilatiestanden
 • Compact, met hoog vermogen en eenvoudig te bedienen
 • Snel en gemakkelijk te wisselen filter
 • Automatische functie
 • Filter-controlelampje
 • Geluidsarm: max. 43 dB(A)
 • Gering energieverbruik
 • Ideaal voor mensen met een allergie
 • Technische gegevens
  Algemeen
    Artikelnummer 1.580.001.011
  Luchthoeveelheid
    Geschikt voor ruimten tot en met [m²/m³] 15 m² /38 m³
    Niveau 1 [m³/h] 42
    Niveau 2 [m³/h] 72
    Niveau 3 [m³/h] 120
  Elektrische waarden
    Netaansluiting 100 - 240 V/50 - 60 Hz
    Opgenomen vermogen [kW] 0,011
    Nominale stroomopname [A] 1
  Elektrische aansluiting
    Aansluitstekker CEE 7/16
    Kabellengte [m] 1,5
  Geluidswaarden
    Niveau 1 - Afstand 1 m [dB(A)] 25
    Niveau 2 - Afstand 1 m [dB(A)] 34
    Niveau 3 - Afstand 1 m [dB(A)] 43
  Ventilator
    axiaal
    Radiaal
    Ventilatorsnelheden 3
  Afmeting
    Lengte (zonder verpakking) [mm] 240
    Breedte (zonder verpakking) [mm] 240
    Hoogte (zonder verpakking) [mm] 335
  Gewicht
    (zonder verpakking) [kg] 2
  Uitrusting, eigenschappen en functies
  Uitrusting
    Luchtkwaliteitssensor
    Weergave van de luchtkwaliteit
    Aan- / uit-schakelaar
    Membraantoetsen
    Digitaal display
    Bedrijfscontrolelampje
    Stofsensor
    Timerfunctie
    Ionisatie
    Uitlaat voor negatieve ionen
    Automatisch bedrijf
    Filterreinigingsindicatie
    Ventilatiefunctie
    Turbo-modus
  Filtervervangings-indicatie
    Hoofdfilter
    Voorfilter
  Filter
    Voorfilter Synthetische vezels
    voor zwevende stoffen HEPA-carbon-filter
    Filterefficiëntie 99,97%
  Mobiliteit
    Opstelvoeten

   Serie-uitrusting

   optioneel verkrijgbaar

   niet beschikbaar

Productinfo:

+32 11 393270

Ma. t/m. Vr.: 8:00 – 17:00 uur

E-Mail: online-be@trotec.com

Gebruik ons contactformulier

Adres:

Klein Siberiestraat 1C

B-3900 Overpelt

De winkel te Pelt is tot nader order gesloten door de huidige omstandigheden. U kunt uiteraard wel online bestellen

U kunt Trotec bereiken via de email: store.overpelt@trotec.com en telefonisch +32 (0) 11393270