Beschermingspakket kantoor small met AirgoClean® 170 E

Art-nr. KIT0003650
U bespaart: 388.87 €
€ 818,82 € 429,95 incl. BTW

Nettoprijs weergeven

excl. verzendkosten Verzendkostencalculator
Leverstatus: Direct leverbaar
Beschermingspakket kantoor small met AirgoClean® 170 E

Beschermingspakket kantoor small bevat: AirgoClean® 170 E, bureau-scherm, BQ30, 3-laags mond-neuskapje 50 stuks
Thuis en op het werk omringd door schone lucht

Gemiddeld brengen we tot 90 procent van onze tijd binnen door en al naar gelang de slaapbehoefte en leeftijd tussen 6 en 12 uur in de slaapkamer. Thuis is onze veilige basis, waar we ons terugtrekken en ons op ons gemak willen voelen. Zonder daarbij bang te hoeven zijn voor via de lucht overdraagbare beïnvloeding van onze gezondheid. Reden genoeg om met behulp van de intelligente AirgoClean® 170 E aandacht te besteden aan de luchtkwaliteit en te zorgen voor schone lucht om goed te kunnen doorademen.

Hygiënisch schone lucht vormt de basis voor onze gezondheid. Schone lucht is echter niet vanzelfsprekend.

Allergenen en schadelijke stoffen zoals bacteriën, virussen, fijnstof, schimmelsporen, huisstofmijt, dierenhaar, huidschilfers, geuren en vluchtige organische stoffen verontreinigen het binnenklimaat van woonruimten en werkplekken. Daar komt nog bij dat op veel plaatsen de buitenlucht ook al in hoge mate verontreinigd is met fijnstof. Deze minuscule deeltjes zijn kleiner dan 2,5 micrometer (PM2.5) en komen via deuren en ramen naar binnen en dringen via de luchtwegen het menselijk lichaam binnen. Talrijke studies laten zien dat deze nanodeeltjes kunnen leiden tot nadelige effecten op de gezondheid.

De Luchtreiniger AirgoClean® 170 E maakt een einde aan ongezonde lucht in uw omgeving.

Bescherm uzelf en uw dierbaren met HEPA-gefilterde schone lucht, die tot 99,7 % gefilterd is van ziekmakende fijnstofdeeltjes. Volledig automatisch dankzij de nieuwste luchtkwaliteitssensoren waarmee de luchtkwaliteit in de ruimte voortdurend wordt gemeten en veranderingen worden gedetecteerd – om vervolgens met een intelligent geregeld luchtrreinigingsvermogen tegenmaatregelen te nemen. De in 5 standen instelbare ventilator met een capaciteit van 350 m³/h zorgt voor een merkbare verbetering van de luchtkwaliteit in ruimten tot 42 m².

360° luchtreiniging met „Triple Protection“ HEPA-filtertechniek

Tijdloos elegant met een slanke design-behuizing en uitgerust met een uiterst efficiënt klasse E12 HEPA-filtersysteem inclusief DACRON®-voorfilter en carbonfilter - deze mobiele Luchtreiniger AirgoClean® 170 E maakt het verschil bij de verbetering van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het cilindrische design van dit apparaat heeft een 360° luchtinlaat waardoor hij zeer flexibel te plaatsen is op nagenoeg elke plek. De luchtgeleidingslamellen met aerodynamische vormgeving staan garant voor een optimale verspreiding van de gereinigde lucht. De lamellen zijn spiraalvormig en zorgen hiermee niet alleen voor een aantrekkelijk accent qua design maar forceren daardoor ook de opwerveling en ondersteunen zo bij de verspreiding van de schone lucht in de gehele ruimte. Een drietraps kleurenaanduiding van de PM2.5-waarde informeert u over de daadwerkelijke luchtkwaliteit in de ruimte.Een turbomodus voor een versnelde ventilatie van de ruimte, waarmee in acute situaties een uiterst snelle en effectieve reiniging van de binnenruimte kan worden bereikt, maakt de comfortuitrusting van de AirgoClean® 170 E helemaal af. Bovendien beschikt de comfort-luchtreiniger over een nachtmodus met een fluisterstille ventilatiefunctie, een filterwissel-indicatielampje op het dimbare digitale LED-display evenals een memoryfunctie die ervoor zorgt dat het apparaat na stroomuitval de laatste instellingen van het apparaat onthoudt.

Luchtkwaliteitsaanduiding in kleur met weergave van de PM2.5-waarden

De drietraps luchtkwaliteitsaanduiding van de AirgoClean® 170 E laat de normaal gesproken niet zichtbare luchtkwaliteit zien. Behalve de numerieke weergave van de PM 2.5-waarde (aantal fijnstofdeeltjes < 2,5 µm) geeft een kleuren-LED de luchtkwaliteit van de binnenlucht weer:

De ventilatiesnelheid en de daarmee samenhangende luchtreinigingscapaciteit wordt in de automatische modus geregeld aan de hand van de heersende luchtkwaliteit:

Groen: Uitstekende luchtkwaliteit PM2.5-waarde 0 - 35Blauw: Goede luchtkwaliteit PM2.5-waarde 36 - 116Rood: Slechte luchtkwaliteit PM2.5-waarde > 116

Wat houdt de PM2.5-waarde in?

Bij PM2.5 gaat het om fijnstofdeeltjes met een diameter kleiner dan 2,5 µm die de longen kunnen binnendringen. Deze fijne deeltjes vormen door hun geringe grootte een risico voor de gezondheid omdat ze relatief diep in de luchtwegen, het hart-en vaatstelsel en de hersenen de kunnen doordringen en tot schade kunnen leiden. De WHO concludeert in het REVIHAAP-project dat fijnstof onder andere kan leiden tot atherosclerose (aderverkalking), beïnvloeding van de ongeboren vrucht en veroorzaking van luchtwegaandoeningen bij kinderen.

Schone gefilterde lucht verhoogt de kwaliteit van leven en het welbevinden

Goede en schone lucht is een wezenlijke voorwaarde voor een goede gezondheid. Laat de controle over deze levensbelangrijke voorwaarde niet over aan het toeval. De mooi vormgegeven Design-luchtreiniger AirgoClean® 170 E houdt dag en nacht de luchtkwaliteit in de gaten zodat u geniet van de vrijheid om in goede gezondheid met volle teugen te genieten van het leven.

Gebruikstoepassingen en ruimtematen:

Filtering van fijnstof, pollen en dierenhaar (CADR):Geschikt voor ruimten van 42 m² / 105 m³.Aanbeveling van Trotec* 32 m² / 80 m³

Virusfiltering:Bij 6 luchtcirculaties (kantoor, vergaderruimten) geschikt voor ruimten tot 23 m² / 57 m³.Aanbeveling van Trotec* 17 m² / 42 m³.Bij 10 luchtcirculaties (praktijken, behandelruimten) geschikt voor ruimten tot max. 14 m² / 35 m³.Aanbeveling van Trotec* 11 m² / 27 m³.

Let op: bij de maximale aanduiding loopt het apparaat op de hoogste ventilatorstand! Om een optimale combinatie van maximale luchtreiniging en minimale geluidsbelasting te kunnen bereiken, raden wij u aan om bij berekeningen uit te gaan van een ca. 30 % lagere waarde dan de maximale waarde . Hierdoor kan het apparaat ook op een lagere en dus stillere ventilatiestand de filtering bewerkstelligen.

* In reclames wordt meestal de maximale waarde als "aanbevolen ruimtemaat" aangeprezen.
Om een goede combinatie van luchtreiniging en geluidsbelasting te bereiken, wordt bij de door ons aanbevolen ruimtematen uitgegaan van een maximaal geluidsniveau van 37 dB(A).

Intelligent geregelde luchtreiniging met de volledig automatische modus

Behalve de handmatige bediening met een regeling van de luchtreinigingscapaciteit in 5 standen beschikt de AirgoClean® 170 E over een smarte "Air Quality Sensor" om in realtime te kunnen reageren op een verandering van de luchtkwaliteit. De uiterst gevoelige luchtkwaliteitssensor met voortdurend de fijnstofverontreiniging en detecteert zelfs de kleinste verandering meteen - en reageert vervolgens direct met een adequate aanpassing van de luchtreinigingscapaciteit. De lucht- en filtercapaciteit van dit apparaat wordt volledig automatisch zodanig aangepast dat fijnstofdeeltjes zo snel mogelijk uit de lucht worden verwijderd.

Automatische modus en virusfiltering:

Schakel de automatische modus niet in wanneer het apparaat wordt gebruikt voor virusfiltering. De ingebouwde sensoren reageren alleen op verontreiniging door fijnstof, pollen of VOC. De aanwezigheid van virussen kan door het apparaat niet worden geregistreerd. Het kan zijn dat de automatische modus een „goede“ luchtkwaliteit aantoont, hoewel er veel virussen in de ruimte aanwezig zijn. Daarom raden we aan om bij het gebruik voor het filteren van virussen om indirecte besmetting te voorkomen altijd de ventilatorstand te kiezen die voldoet aan de vereiste luchtcirculatiewaarde (luchtdebiet).

Turbomodus

De turbomodus is vooral bedoeld voor het versneld ventileren van een ruimte wanneer er bijvoorbeeld in een acute situatie een uiterst snelle en effectieve reiniging van de ruimte nodig is. De lucht wordt dan op de hoogste ventilatiestand snel tot het optimale niveau gereinigd. Hierdoor kunnen vergaderruimten, kantines of wachtruimten snel en eenvoudig worden gereinigd zodat er weer een goed luchtkwaliteitsniveau heerst. Wanneer er een raam wordt geopend om te luchten, kunnen mensen die last hebben van een allergie binnen enkele minuten eventueel binnendringende pollen of fijnstof uit de lucht filteren. In de turbomodus van de AirgoClean® 170 E worden via de lucht verspreide verontreinigende fijnstofdeeltjes met de hoogste capaciteit door de hoogste ventilatiestand uit de in te ademen lucht verwijderd waardoor de binnenlucht tot een optimaal niveau wordt gereinigd.

Nagenoeg geruisloos bij gebruik in de nachtmodus

Schone, gefilterde lucht ook tijdens de slaap is mogelijk dankzij de geluidsarme 20 dB(A) nachtmodus met gedimde verlichting. De luchtstroom wordt volledig automatisch aangepast aan de gewenste nachtrust en de luchtcapaciteit wordt teruggebracht tot de laagste ventilatiestand.

De Luchtreiniger AirgoClean® 170 E beschermt tegen via de lucht overdraagbare ziekteverwekkers. De schone, gefilterde lucht zorgt voor een toename van het welbevinden en verhoogt het prestatievermogen.

Luchtuitlaatlamellen met aerodynamische vormgeving

De aerodynamische luchtuitlaatlamellen van de AirgoClean® 170 E zorgen voor een efficiënte verspreiding van de verse lucht, hetgeen leidt tot een behaaglijke luchtverversing zonder tocht. Waar gebruikelijke luchtreinigers de gefilterde lucht uitsluitend verticaal uitblazen, verspreidt de AirgoClean® 170 E de schone lucht gelijkmatig en naar alle richtingen in de ruimte. Door de horizontaal gedraaide lamellen wordt er een grote hoeveelheid schone lucht in de ruimte verspreid.

Gezond woonklimaat dankzij "Triple Protection" filtertechniek

Dankzij de combinatie van maar liefst drie verschillende filtertechnieken worden allergenen en verontreinigende deeltjes evenals ziekteverwekkers betrouwbaar uit de binnenlucht gefilterd.

DACRON®-voorfilter

DACRON® is een doorlopende polyester vezeldraad, die dankzij zijn allergieneutrale eigenschappen ideaal is als voorfilter bij luchtreiniging. De uit synthetische vezels vervaardige voorfilters zijn uiterst scheurbestendig, duurzaam en waterafstotend. Het voorfilter ontdoet de lucht van lichte tot gemiddelde geuren, relatief grove deeltjes huisstof en dierenhaar.

Carbonfilter

Ideaal voor rokers is de aanvulling met het carbonfilter bestaand uit koolstof. Dit actieve-koolfilter verwijdert behalve verontreinigende stoffen vooral tabaksgeur, huisdiergeur, keukenluchtjes en rooklucht maar ook formaldehyde- en oplosmiddelgeur effectief uit de binnenlucht. Voor schone lucht - zonder onaangename geurtjes.

HEPA-filter

Het klasse E12 HEPA-filter verwijdert pollen, allergenen, fijnstofdeeltjes, bacteriën, virussen, huiststofmijtresten en schimmelsporen tot een grootte van 0,3 micrometer. Dankzij de hoge filtercapaciteit van 99,7 % worden filters uit deze klasse bijvoorbeeld gebruikt in laboratoria en in de voedingsmiddelenindustrie. Ideaal dus om ook thuis een weldadige oase aan schone, gefilterde lucht te creëren.

Snelle en eenvoudige wisseling van filters

Net zo eenvoudig als de bediening van de AirgoClean® 170 E is ook het wisselen van de reeds aangebrachte filters. De behuizing is zonder gebruik van extra gereedschap in een handomdraai te verwijderen om voor-, carbon- en HEPA-filter te kunnen controleren en desgewenst te kunnen wisselen.

Schone lucht voor een gezonder leven, meer welbevinden en een hoger prestatievermogen – de luchtreiniger AirgoClean® 170 E maakt het mogelijk.

Effectief bij:

 • Pollen en huisdierallergenen
 • Fijnstof, huisstof en huisstofmijtresten
 • Virussen, bacteriën en schimmelsporen
 • Sigarettenrook en overige onaangename geur


Voordelen in de praktijk:

 • Drietraps filtersysteem met DACRON®-voorfilter, carbonfilter en HEPA-filter klasse E12
 • Effectieve HEPA-filtratie van fijnstofdeeltjes, verontreinigende stoffen, ziektekiemen en geuren
 • Drietraps luchtkwaliteitsaanduiding met numerieke PM2.5-waarde met kleuren-LED (groen, blauw, rood)
 • Geschikt voor volledig automatische luchtreiniging van ruimten tot 105 m³
 • Reinigingsvolume max. 350 m³/h
 • 5 ventilatiestanden met inschakelbare turbofunctie
 • Compact en krachtig met eenvoudige bediening
 • Ongecompliceerde, snelle filterwissel
 • Automatische modus
 • Memoryfunctie
 • Filter-controlelampje
 • Nachtmodus (fluisterstil)
 • Geluidsarm: max. 50 dB(A)
 • Gering energieverbruik
 • Allergievriendelijk

Bureau-scherm plexiglas 1158 x 69 x 688 met wetenschappelijk geteste opstaande aerosol-rand

De efficiëntste druppeltjes- en aerosolenbescherming voor kantoren

Transparante scheidingswand met wetenschappelijk geteste opstaande aerosolen-rand

Besmettelijke ziekten zoals Covid-19 of influenza worden veroorzaakt door virussen die op verschillende manieren worden verspreid. Waar in tijden van een pandemie de mobiele luchtreinigers met hoge capaciteit TAC V+ een hoge mate van bescherming bieden tegen via de lucht overdraagbare infecties via virusbevattende aerosolen, verlagen de unieke plexiglazen beschermingswanden met opstaande aerosol-rand het gevaar van een directe besmetting via grotere druppeltjes en kleinere aerosoldeeltjes. Altijd daar, waar mensen onder krappe omstandigheden met elkaar praten, onderwijs krijgen of werken en de minimale afstand van 1,50 m niet in acht kan worden genomen. Bijvoorbeeld in klaslokalen, kantoorruimten, wachtruimten maar ook in winkels.

Wederzijdse bescherming tegen druppeltjes en zwevende aerosolen

In tegenstelling tot gebruikelijke "spatschermen", die uitsluitend bescherming bieden tegen grotere druppeltjes die bij het praten, niezen of hoesten vrijkomen, voorkomen de transparante acrylaatplaten met opstaande beschermingsrand, zelfs bij nauw contact, dat minuscule aerosolen voorbij het scherm komen. De plexiglazen platen met opstaande beschermingsrand bieden hierdoor bescherming tegen een infectie door het inademen van druppeltjes. Bovendien voorkomt de opstaande rand rondom dat aerosoldeeltjes ongecontroleerd in alle richtingen worden verspreid. Eventueel infectieuze deeltjes blijven gegarandeerd achter het scherm en worden vermengd met de lucht voordat ze door de luchtreiniger worden weggefilterd.

De plexiglazen platen met opstaande aerosolen-rand zijn geschikt voor:

 • Scholen - tussen leerlingen die naast elkaar zitten en op lessenaars
 • Universiteiten – tussen de zitplaatsen in collegezalen of leslokalen
 • Kantoorruimten – tussen twee personen aan één bureau of tussen twee bureaus tegenover elkaar
 • Werkplaatsen of productiehallen - tussen twee personen die aan één werkbank moeten werken of aan de lopende band
 • Balies, kassa's en afhaalpunten in winkels of apotheken
 • Balies bij banken, verzekeringskantoren of overheidsinstanties
 • Patiëntenbalies van huisartspraktijken of andere gezondheidsinstellingen
 • Receptiebalies van hotels, kuuroorden en overige wellnessgelegenheden


In combinatie met de Luchtreiniger met hoge capaciteit TAC V+ of andere geschikte luchtreinigers kan zo op unieke wijze een beschermd binnenklimaat worden gerealiseerd waar mensen die naast, of tegenover elkaar zittend resp. staand met elkaar omgaan. Zonder dat ze een masker hoeven te dragen of meer afstand tot elkaar moeten nemen. (Houd er rekening mee dat de plaatselijk geldende hygiënerichtlijnen anders kunnen voorschrijven.)

Betere bescherming dankzij opstaande aerosol-rand rondom

Of het nu gaat om een klaslokaal, een kantoortuin, een huisartsenpraktijk of een winkel – aerosolen komen meestal naar voren vrij en bij het dragen van een masker naar de de zijkant, maar door convectie worden ze echter ook telkens omhoog geduwd waardoor ze na verloop van tijd zelfs boven een hoge muur uitstijgen.

Het werkingsprincipe: Trotec-beschermingswand MET opstaande rand ter bescherming tegen aerosolen

De opstaande rand rondom de Trotec-beschermingswand zorgt ervoor dat bij het praten, hoesten of niezen aersoldeeltjes die in de richting van de plexiglazen plaat worden uitgestoten bij het bereiken van de plaat van richting veranderen en vervolgens bij het bereiken van opstaande rand wederom van richting veranderen. Door deze verandering van richting aan de rand ontstaat er een werveling die de aerosoldeeltjes meezuigt. Ook thermische opwaartse beweging wordt door de opstaande rand op betrouwbare wijze tot stilstand gebracht. De personen die zich in de buurt hiervan bevinden, zijn aanzienlijk beter beschermd tegen niet zichtbare aerosoldeeltjes.

Minder bescherming zonder opstaande aerosol-rand rondom

Transparante beschermingswanden zijn niet nieuw. Al vóór de pandemie werden deze scheidingswanden gebruikt in supermarkten. Maar dan als zogenaamd spat- of kuchscherm en niet als effectieve bescherming tegen aerosolen.

Werkingsprincipe: gebruikelijke beschermingswand ZONDER opstaande rand ter bescherming tegen aerosolen

Bij plexiglazen platen zonder opstaande randen verspreiden de aerosoldeeltjes aan de rand van de beschermingsplaat zich ongehinderd in radiale richting en worden zelfs achter de plexiglazen plaat nog verder verspreid. Hierdoor kunnen wolken met aerosoldeeltjes in het gebied komen waar de dichtsbijzijnde personen en ook de personen verder weg zich begeven en ademhalen.

Conclusie: Alleen beschermingswanden met opstaande aerosol-randen zorgen ervoor dat de aerosoldeeltjes worden opgewerveld en voorkomen zo dat de aerosolen voorbij de beschermingswand komen.

Voor kantoorruimten, callcenters en coworking-spaces: preventiescherm met opstaande aerosolrand

Met elkaar communiceren is in de dagelijkse kantoorpraktijk even belangrijk als het persoonlijk contact met de klant. Daarom heeft Trotec ook voor kleinere kantoorruimten, kantoortuinen, call-centers, overlegsituaties en receptiebalies plexiglazen preventieschermen met opstaande aerosolrand ontwikkeld. De beschermingsplaat zorgt voor een afscheiding tussen tegenover elkaar of naast elkaar zittende resp. staande personen en verlaagt in combinatie met het gebruik van mobiele luchtreinigers het besmettingsrisico voor de medewerkers.

Betere bescherming dankzij opstaande aerosol-rand rondom

Het preventiescherm beschermt medewerkers die tegenover elkaar zitten beter tegen directe infectie door ademhalen, praten, hoesten of niezen dan alleen het dragen van een mond-neusbedekking, chirurgisch mondmasker of een alledaags mondmasker. De opstaande aerosolrand rondom zorgt ervoor dat de vrijkomende aerosoldeeltjes niet gewoon voorbij het preventiescherm alsnog bij de tegenoverzittende resp. -staande persoon terecht komen of via een rechte lijn in de ruimte terecht komen. De aerosolrand wordt wetenschappelijk aanbevolen en is exclusief verkrijgbaar bij Trotec (geregistreerd als "gemeenschapsmodel EU-design nr. 008182745"). Het preventiescherm is zowel in hoogte- als in lengterichting eenvoudig te bevestigen - snel, gemakkelijke en veilig met twee metalen klemmen. De reeds bij de levering inbegrepen klemmen zijn eenvoudig en variabel te bevestigen op gebruikelijke tafelbladen en zorgen ervoor dat de plaat goed vast blijft zitten.

Extra bescherming tegen directe besmetting - ook zonder masker en minimale afstandBiedt uw medewerkers extra bescherming tegen directe besmetting ook zonder masker. In combinatie met het gebruik van mobiele luchtreinigers met hoge capaciteit beschermt het plexiglazen preventieschermn met opstaande aersol-rand tegenover elkaar zittende personen optimaal. Gehuurde werkruimte is duur! Daarom wordt vaak iedere vierkante meter benut, zodat de minimale afstand van 1,5 m niet altijd in acht kan worden genomen. Bij dergelijke situaties biedt het preventiescherm met opstaande aersolrand uitkomst omdat het ervoor dat de vrijgekomen aerosoldeeltjes op de werkplek van de betreffende persoon blijven. De beschermrand voorkomt dat de vrijgekomen aerosolen worden vermengd tot dat ze door een geschikte luchtreiniger uit de ruimte worden gefilterd.

Het Trotec preventiescherm met opstaande aerosolrand voldoet aan de technische eisen van de nieuwe richtlijn van de federale instantie ter bescherming van de veiligheid en gezondheid op de werkplek in Duitsland. Bron: GMBl 2020 S. 484-495 (Nr. 24/2020 vom 20.08.2020)

Voordelen in de praktijk:

 • Acrylglas Made in Germany
 • Vergeelt niet
 • Behoudt zijn hoge lichtdoorlaatbaarheid
 • UV-bestending
 • Geregistreerd gebruiksmodel DE: 20 2020 004 837.2
 • Geregistreerd gemeenschapsmodel EU-design nr. 008182745


Bij de levering inbegrepen: preventiescherm, twee metalen klemmen
BQ30 deeltjesmeetapparaat

Luchtkwaliteitsmonitor voor het meten van fijnstof en CO₂

De discussie over luchtverontreiniging met fijnstof en de uitwerking ervan op de gezondheid is vandaag de dag niet meer weg te denken. Het apparaat maakt bij de meting onderscheid tussen PM10 en PM2,5 deeltjes.

Onder PM10 vallen alle deeltjes met een diameter tot 10 µm, en bij PM2,5 vallen alle deeltjes met een diameter onder de 2,5 µm. Met het blote oog zijn deze deeltjes niet waar te nehmen. Ze zijn zó klein, dat vooral de PM2,5 deeltjes tot in de longblaasjes kunnen doordringen. Kleinere deeltjes tot 1 µm kunnen zelfs de bloedbaan binnendringen.

In het alledaagse leven worden we omgeven door ontelbaar veel potentiële opwekkers van fijnstof. Of u nu aan een drukke straat woont of in de buurt van een industriegebied woont of werkt – ga er maar vanuit dat het risico op fijnstof verhoogd is. In ruimtes en gebouwen waar veel mensen bij elkaar zijn, neem het CO₂-gehalte bovengemiddeld toe.

Maar ook normale zaken zoals koken, stofzuigen, rook van tabak en kaarsen of ook de uitstoot van een open haard of kachel kunnen het binnenklimaat en daardoor het welbevinden direct beïnvloeden. Immers een verhoogde concentratie fijnstof en het CO₂-gehalte in de lucht zijn niet alleen van invloed op het welbevinden maar kunnen ook bijdragen tot concentratie- en slaapstoornissen en zelfs diverse allergische reacties veroorzaken. Op den duur verhoogt fijnstof het risico op hart- en vaatziekten, ademhalingsproblemen en zelfs longkanker.

Met de praktische deeltjesmeter BQ30 kunt u de waarden voor fijnstof, CO₂, de temperatuur en de luchtvochtigheid in het oog houden. Zo kunt u indien nodig het binnenklimaat verbeteren door te luchten of door het gebruik van luchtreinigers, luchtbevochtigers of luchtontvochtigers.

Hou de concentratie van huisstof en fijnstof, roet en pollen in het oog

De gebruiksvriendelijke mobiele luchtkwaliteits-monitor detecteert en kwantificeert de massaconcentratie van diverse soorten fijnstofdeeltjes. Daartoe registreert het meetapparaat met behulp van lasertechniek zonder moeite de kleinste luchtverontreiniging met de groottes PM2,5 en PM10 in microgram per kubieke meter.

De BQ30 maakt het mogelijk om over een langere periode regelmatige meetintervallen in te stellen waardoor een permanente controle mogelijk is. Tot 5.000 data-records kunnen worden opgeslagen in het geheugen, waarbij zowel de PM-concentratie als ook de datum van de meting wordt geregistreerd. De gegevens kunnen desgewenst door middel van een grafische weergave overzichtelijk afgelezen worden in het 2 inch kleurendisplay.

Voor wat betreft de massaconcentratie van deeltjesgrootte PM2,5 kunnen individuele grenswaarden in het apparaat worden gedefinieerd, waarvan het overschrijden onmiddellijk wordt gesignaleerd door een akoestisch alarm. Aanvullend helpt een 6-traps kleurenweergave met de desbetreffende alarmeringsniveaus bij een snelle beoordeling van kritieke deeltjesconcentraties.

Allroundapparaat voor het bewaken van het binnenklimaat

Het handzame all-round meetapparaat registreert bovendien met zijn sonde tegelijkertijd verdere parameters die voor de gezondheid van belang zijn: CO₂ in ppm, temperatuur van -20 tots 70 °C evenals de luchtvochtigheid van 0 bis 100 % r. V. De meetwaarden voor PM10 evenals CO₂ worden in een automatisch wisselende aanduiding op het display weergegeven. Een drie-traps kleur-indicator geeft op een gebruiksvriendelijke manier aan of deze beide parameters zich goed of slecht verhouden tot de luchtkwaliteit.

Op grond van zijn exacte meetresultaten, het gebruik zonder snoer dankzij de langhoudende accu, zijn lichte gewicht en zijn compacte afmetingen is de luchtkwaliteitsmonitor BQ 30 altijd bij de hand waar een mogelijk gevaar door fijnstof of CO₂ aangetoont moet worden.

Voordelen in de praktijk:

 • Meting van de luchtkwaliteit gedurende een langere periode met registratie van de concentratie van deeltjesmassa
 • Fijnstofmeting met een max. diameter van PM2,5 en PM 10
 • Aanduiding van CO₂, temperatuur en luchtvochtigheid
 • Geheugen voor maximaal 5.000 records
 • Bargraph-indicatie
 • Extra kleurenindicator met akoestische alarm-automaat voor het snel meten van kritische deeltjesconcentraties
 • Auto-uitschakelfunctie
 • 2 inch kleurenscherm voor het tegelijkertijd weergeven van de gemeten parameters
 • Zowel te gebruiken met accu als op netstroom
 • Instelbare beeldschermweergave
 • Automatisch wisselende aanduiding van gemeten klimaatparameters
 • Datum- en tijdweergave
 • Taal instelbaar
 • Accustatusaanduiding


Technische Details:

 • Detecteerbare deeltjesgrootte: 2.5, 10 μm
 • Meetbereik massaconcentratie (PM 2.5): 0 ~ 2000 μg / m³
 • Meetbereik massaconcentratie (PM 10): 0 ~ 2000 μg / m³
 • Meetbereik temperatuur: -20 - 70 °C / -4 - 158 °F
 • Meetbereik rel. luchtvochtigheid: 0 - 100 % r.V.
 • Accutype: 7,2 V Li-ion
 • Afmetingen: 211 x 141 x 86 mm
 • Gewicht: 233 g

3-laags wegwerp mond-neuskapje 50 stuks

 • Een goede gezondheid is van groot belang: kwaliteit en veiligheid staan daarom voorop.
 • 3-laags wegwerp mond-neuskapje.
 • Hoogwaardig en huidvriendelijk.
 • Hoge mate van draagcomfort dankzij elastische bandjes en instelbare neusbeugel.
 • Voldoet volledig aan de norm GB/T 32610-2016.
 • Kleur: blauw.


Dankzij de aan de anatomie aan te passen pasvorm en het zachte vlies aan de rand biedt het mond-neuskapje een hoog draagcomfort. De elastische bandjes en apart aan te drukken neusbeugel zorgen ervoor dat het kapje zo min mogelijk stoort tijdens het dragen.

Goed om te weten! De Europese markt wordt op dit moment overspoeld met nagenoeg onbruikbare mond-neusbeschermingsmaskers. Dergelijke maskers worden deels onder zeer slechte hygiënische omstandigheden geproduceerd en vaak wordt de elementaire filterlaag vervangen door een papieren laag. De kwaliteit van neus-mondbeschermingsmaskers kan worden gecontroleerd aan de hand van de 4-punten-check:

1. pasvorm

2. watertest

3. filterlaagtest

4. brandtest

Zie hiervoor ook onze video: [1]

Als marktleider in Duitsland op het gebied van de productie van en de handel in hoogwaardige luchtreinigers met HEPA-filters, die o.a. in steriele medische ruimtes (bijvoorbeeld operatiekamers) worden gebruikt, kent Trotec de eisen die worden gesteld aan kwalitatief hoogwaardig filtermateriaal als geen ander.

De door ons aangeboden filterproducten, inclusief onze hoogwaardige wegwerp mond-neuskapjes, zijn door onafhankelijke instanties op werkzaamheid gecontroleerd en bieden een optimale filterwerking.

Let op: het betreft een verzegeld hygiëne-artikel dat na opening niet meer retour kan worden genomen.

Technische gegevens
Algemeen
  Artikelnummer 1.580.001.039
Luchthoeveelheid
  Geschikt voor ruimten tot en met [m²/m³] 42 m² /105 m³
  Niveau 1 [m³/h] 123
  Niveau 2 [m³/h] 195
  Niveau 3 [m³/h] 263
  Niveau 4 [m³/h] 320
  Niveau 5 [m³/h] 350
Elektrische waarden
  Netaansluiting 220 - 240 V/50 - 60 Hz
  Opgenomen vermogen [kW] 0,025
  Nominale stroomopname [A] 0,11
Elektrische aansluiting
  Aansluitstekker CEE 7/16
  Kabellengte [m] 1,25
Geluidswaarden
  Niveau 1 - Afstand 1 m [dB(A)] 20
  Niveau 2 - Afstand 1 m [dB(A)] 27
  Niveau 3 - Afstand 1 m [dB(A)] 37
  Niveau 4 - Afstand 1 m [dB(A)] 41
  Niveau 5 - Afstand 1 m [dB(A)] 50
Ventilator
  axiaal
  Radiaal
  Ventilatorsnelheden 5
Afmeting
  Lengte (zonder verpakking) [mm] 292
  Breedte (zonder verpakking) [mm] 292
  Hoogte (zonder verpakking) [mm] 663
Gewicht
  (zonder verpakking) [kg] 6,5
Uitrusting, eigenschappen en functies
Uitrusting
  Luchtkwaliteitssensor
  Weergave van de luchtkwaliteit
  Aan- / uit-schakelaar
  Touch-display
  Digitaal display
  Stofsensor
  Memory-functie
  Automatisch bedrijf
  Nachtmodus
  Turbo-modus
  Filterreinigingsindicatie
  Bedrijfscontrolelampje
Filtervervangings-indicatie
  Hoofdfilter
  Voorfilter
Filter
  Voorfilter Synthetische vezels
  voor zwevende stoffen HEPA-carbon-filter
  Filterefficiëntie 99,70%
Mobiliteit
  Opstelvoeten

 Serie-uitrusting

 optioneel verkrijgbaar

 niet beschikbaar

Technische gegevens
Algemeen
  Artikelnummer 3.510.205.098
Deeltjes concentratie
  Aantal kanalen 2
  Kanaalgrootten 2,5 µm, 10 µm
  Telmodi Cumulatief
  Telefficiëntie 100 %
  Detectortype Light scattering
Deeltjes-massaomrekening
  Meetbereik min. [µg/m³] 0
  Meetbereik max. [µg/m³] 2.000
  Resolutie [µg/m³] 1
Kooldioxide (ppm)
  Meetbereik min. [ppm] 0
  Meetbereik max. [ppm] 9.999
  Nauwkeurigheid ± [%] 5
  Resolutie [ppm] 1
Luchttemperatuur
  Meetbereik min. [°C] -20
  Meetbereik max. [°C] 70
  Meetbereik min. [°F] -4
  Meetbereik max. [°F] 158
  Nauwkeurigheid [°C] 2
  Resolutie [°C] 0,1
  Resolutie [°F] 0,1
relatieve luchtvochtigheid
  Meetbereik min. [% r.v.] 0
  Meetbereik max. [% r.v.] 100
  Nauwkeurigheid 0 % - 20 % [%] 5
  Nauwkeurigheid 20 % - 80 % [%] 3,5
  Nauwkeurigheid 80 % - 100 % [%] 5
  Weergaveresolutie [% r.v.] 0,1
Display
  3" TFT LCD-display
Opslagorganisatie
  Gegevensopslag intern flash intern flash
Energievoorziening
  Intern accu (li-ion)
  via netspanning
  Batterijtype 1 x 3,7 V Li-Po accu
Omgevingscondities
  Bedrijf - min. temperatuur [°C] 0
  Bedrijf - min. temperatuur [°C] 50
  Bedrijf - max. rel. luchtvochtigheid (niet condenserend) [%] 100
Afmeting
  Lengte (zonder verpakking) [mm] 85
  Breedte (zonder verpakking) [mm] 75
  Hoogte (zonder verpakking) [mm] 155
Gewicht
  (zonder verpakking) [kg] 0,36
Standaardleveromvang
Standaardleveromvang
  Meetapparaat
  Li-Po accu
  Mini-USB-kabel
  Laadapparaat (USB 5 V, 1 A)
  Bedieningshandleiding
Bepaalde meetgrootheden en functies
intern sensorsysteem
  Massaconcentratie PM2,5/PM10
  CO₂
  Temperatuur [°C]
  Temperatuur [°F]
  relatieve luchtvochtigheid [%]
Functies en uitrustingen
  Automatisch wisselende weergave van alle gemeten klimaatparameters
  Simultane meting PM2,5 en PM10
  Meting van temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, CO₂, configureerbare meetfrequentie, optionele XY-grafiek
  Alarmfunctie optisch
  Alarmfunctie akoestisch
  Geheugen voor 5.000 meetwaarden
  Bargraph-indicator
  Datum
  Kloktijd
  Helderheid van het scherm instelbaar
  Uitschakelautomaat
  Accutoestandsindicatie

 Serie-uitrusting

 optioneel verkrijgbaar

 niet beschikbaar

Technische gegevens
Algemeen
  Artikelnummer 4.310.010.010

 Serie-uitrusting

 optioneel verkrijgbaar

 niet beschikbaar

Technische gegevens
Algemeen
  Artikelnummer 4.311.000.110
Afmeting
  Breedte (zonder verpakking) [mm] 1.158
  Hoogte (zonder verpakking) [mm] 688
Gewicht
  (zonder verpakking) [kg] 12

 Serie-uitrusting

 optioneel verkrijgbaar

 niet beschikbaar

Productinfo:

+32 11 393270

Ma. t/m. Vr.: 8:00 – 17:00 uur

E-Mail: online-be@trotec.com

Gebruik ons contactformulier

Adres:

Klein Siberiestraat 1C

B-3900 Overpelt

De winkel te Pelt is tot nader order gesloten door de huidige omstandigheden. U kunt uiteraard wel online bestellen

U kunt Trotec bereiken via de email: store.overpelt@trotec.com en telefonisch +32 (0) 11393270